Antalya’ya 2025 yılının ilk dokuz ayında 14 milyon 91 bin yabancı turist geldi.
Antalya Havalimanı ile Gazipaşa-Alanya Havalimanı verilerine göre, 2025 yılının Ocak-Eylül döneminde Antalya’ya geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,14 artışla 14 milyon 91 bin yabancı turist geldi.
Eylül ayı verilerine göre kente 2 milyon 388 bin yabancı turist geldi. Bu rakamla tüm zamanların en yüksek Eylül ayı turist sayısına ulaşıldı.
Rusya, 9 aylık dönemde Antalya’ya en çok turist gönderen ülke oldu. Rus turist sayısı yüzde 2 artışla 3 milyon 306 bin kişiye yükseldi ve toplam turist sayısının yüzde 24’ünü oluşturdu.
Almanya’dan 2 milyon 702 bin turist gelirken, bu sayı geçen yıla göre küçük bir düşüş gösterdi. Alman turistlerin toplam içindeki payı yüzde 20 oldu.
İngiltere’den gelen turist sayısı yüzde 0,5 düşüşle 1 milyon 298 bin, Polonya’dan gelen turist sayısı ise yüzde 0,5 artışla 1 milyon 101 bin olarak kaydedildi.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri