Müze ve ören yerlerinin bayramdaki ziyaretçi sayısı belli oldu

Müze ve ören yerlerinin bayramdaki ziyaretçi sayısı belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 9 günlük bayram tatiline ilişkin müze ve ören yeri ziyaretçi verilerini açıkladı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bayram döneminde Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinin rekor üstüne rekor kırdığı belirtildi. 9 günlük bayram tatilinde bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerini 1 milyon 124 bin kişinin ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, 6 Haziran'da ise 188 bin ziyaretçi ile bir günde en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşıldığı kaydedildi. Açıklamada, geçtiğimiz yılın ağustos ayına denk gelen kurban bayramı ile kıyaslandığında, müze ve ören yerlerine yapılan ziyaretlerin yüzde 14 arttığının görüldüğü belirtildi.

Bayram döneminde yapılan müze ve ören yeri ziyaretlerinin 242 bininin Müzekart ile yapıldığını açıklayan bakanlık, aynı dönemde 69 binin üzerinde yeni Müzekart satışı yapıldığına dikkat çekti.

Açıklamada paylaşılan detaylara göre, bayram döneminde en çok ziyaretçiyi 11o bin kişi ile Ayasofya ağırladı. Onu, 104 binle Topkapı Sarayı, 99 binle Pamukkale, 72 binle Efes ve 52 binle Göreme Ören Yeri takip etti.

Nevşehir Göreme Ören Yeri’ni sırasıyla ‘Aksaray Ihlara Vadisi’, ‘Antalya Olympos Ören Yeri’, ‘Nevşehir Kaymaklı Yeraltı Şehri’, ‘Sinop Tarihi Cezaevi’ ile ‘Antalya Patara Ören Yeri’ takip etti.



Bu Haber 12.06.2019 - 09:59:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.