İşte 2022’de Rusya turizm pazarında yaşanan radikal değişimler

İşte 2022’de Rusya turizm pazarında yaşanan radikal değişimler

ATOR İcra Direktörü Maya Lomidze, Rusya turizm pazarında 2022 sezonunda yaşanan değişimlere dikkat çekti.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rusya turizm pazarında radikal değişimler yaşandı

Moskova'daki OTDYKH Leisure Fuarı çerçevesinde düzenlenen "Sektörün dengesi ve istikrarı nasıl sağlanır?" başlıklı panele katılan Rus Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, 2022 sezonunda Rusya turizm pazarında radikal değişimler yaşandığını anlattı.

2022 sezonunda tur operatörlerinin pazar payının hem iç hem de dış pazarda arttığını belirten Maya Lomidze, "Uzun zamandır ne iç turizmde ne de dış turizmde böylesine büyük bir artışlar oluyordu. Ruslar, kendi ülkelerindeki turlara ve tur operatörlerine güvendi." dedi.

Son dönemde yaşanan olaylar etkili oldu

Misafirlerin tur operatörlerine güveninin artmasını son dönemde yaşanan olaylara bağlayan Maya Lomidze "Tur operatörleri misafirlerini evlerine döndürdü. Ancak seyahatlerini kendileri organize edenler problemlerini çözmek için aylarca uğraştı." dedi.

Paket turların payı yüzde 84'e ulaştı

ATOR Başkan Yardımcısı Taras Kobishchanov da, yurt dışı seyahatlerinde organize turların payının yüzde 60'tan yüzde 84'e ulaştığını, buna karşın münferit seyahatlerin payının yüzde 40'tan yüzde 15'e gerilediğini kaydetti. Kobishchanov, "Bir dizi kritik olaydan dolayı tur operatörlerinin Rusya'daki önemi ve rolü güçlendi." ifadelerini kullandı.

İç pazar ilk defa Türkiye'yi solladı

2022 sezonunda Rusya'da pazar dengeleri de değişti. Açıklanan verilere göre, Rusya içindeki destinasyonlara 2,5 milyon organize tur düzenlenirken, Türkiye'ye düzenlenen turlar 1,9 milyonda kaldı. Bu şekilde, iç pazar ilk defa Türkiye’yi geride bırakmış oldu.

Türkiye tatili fiyatında rekor artış

ATOR'un açıkladığı verilere göre, iç pazarda fiyatlar yüzde 15 arttı. Yurt dışı kitle turizm destinasyonlarında ise fiyatlar minimum yüzde 10 artarken, Türkiye destinasyonundaki artış oranı yüzde 100'e ulaştı.



Bu Haber 14.09.2022 - 08:42:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.