Irkçı yolcu özür diledi, Ryanair kendini savundu: İyi yönettik!

Irkçı yolcu özür diledi, Ryanair kendini savundu: İyi yönettik!
Barselona-Londra seferini yapmaya hazırlanan Ryanair uçağında siyah kadınla yan yana oturmak istemeyen ve uçağı birbirine katan ırkçı yolcu özür dilerken, Ryanair olayı iyi yönettiğini ileri sürdü.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Siyah kadına hakaretler edip onunla yan yana oturmayı reddeden ırkçı yolcuya karşı Ryanair'in gösterdiği tolerans büyük tartışma yaratmış ve hava yolu şirketi ile ilgili imza kampanyası başlatılmıştı.

İMZA KAMPANYASINI 300 BİN KİŞİ İMZALADI

İmza kampanyasında, ırkçı yolcuyu uçaktan atmayan Ryanair'in kadından özür dilemesi ve tazminat ödemesi talep ediliyordu. Söz konusu kampanyayı bir gnde yaklaşık 300 bin kişi imzalamıştı.

''IRKÇI DEĞİLİM''

Olayın Avrupa'da önemli bir gündem haline gelmesinin ardından ITV'nin Günaydın İngiltere adlı programına çıkan David Mesher adlı ırkçı yolcu özür diledi. Mesher, ''Hiç bir şekilde ırkçı değilim. Bunu aşırı öfkeli olmama bağlıyorum. Orada olan herkese yaşattığım sıkıntıdan dolayı özür dilerim.'' dedi.

RYANAIR: SÜRECİ İYİ YÖNETTİK

Irkçı yolcuyu uçaktan atmayıp siyah kadının yerini değiştiren Ryanair ise kendini savunarak olayı iyi yönettiğini ileri sürdü. Videodan haberdar olur olmaz olayı Stansted Havalimanındaki Essex Polisine bildirdiğini belirten Ryanair, ''Videonun bir kopyasını ve ilgili yolcu hakkındaki bilgileri polise verdik.'' ifadelerini kullandı.

Ryanair'in olaya zamanında ve doğru müdahale etmediğine ilişkin suçlamaları reddeden şirket, ''Söz konusu video Ryanair personelinin uçak indikten sonra neler yaptığını içermiyor. Kabin ekipleri, iki kişi arasında meydana gelen bu olaya şirket prosedürlerinin gerektirdiği şekilde müdahale etmişlerdir. Kadın yolcu, kendi isteği ile onunla birlikte seyahat eden kızının yanına oturtulmuştur. Bu yolcuların kendi rızası ile yapılmıştır.’’ açıklamasında bulundu.



Bu Haber 26.10.2018 - 14:03:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.