İngiltere'de McDonald's çalışanları greve gitti

İngiltere'de fast food zinciri McDonald's'ın iki şubesinde çalışanlar ücretlerinin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle greve gitti. Ülke çapında bir günlük grev çağrısı yapan McDonald’s çalışanları dün pek çok noktada eylemler gerçekleştirdi. Parlamento binası önünde toplanan McDonald’s çalışanlarına birçok sendikadan işçiler destek verdi.


Dünyanın en büyük fast food restoran zinciri McDonald’s, çalışanlarına sunduğu koşullar ve düşük ücretler sebebiyle tüm ülkelerde eleştirilerin hedefi oluyor. Hatırlanacağı üzere geçen yıllarda Yeni Zelanda’da McDonald’s çalışanlarının mücadelesi sonucunda büyük kazanımlar elde edilmişti. İngiltere’deki McDonald’s çalışanları da birkaç ay önce benzer taleplerle bir araya gelmeye başladı. Solhaber'in haberine göre çalışanlar, 4 Eylül tarihinde grev yapma kararı almıştı. McDonalds çalışanları bugün ülke çapında pek çok restoranda grev yaptı ve birçok noktada eylemler düzenledi.

TÜM ÜLKEDE EYLEMLER

Çalışanlar sabahın ilk saatlerinde, McDonald’s direnişinin başladığı ilk restoranlardan olan ve Güneydoğu Londra’da yer alan Crayford McDonald’s önünde buluşarak harekete geçtiler.

Londra’da greve destek veren McDonald’s çalışanları, öğle saatlerinde şehrin en merkezi istasyonlarından biri olan King’s Cross İstasyonu yanındaki McDonald’s önünde iki saat boyunca eylemdeydi. Aynı saatlerde Sheffield, Milton Keynes ve Clacton on Sea’deki restoranlar da greve destek verdi. Haberin devamı>>>


Bu Haber 05.09.2017 - 09:36:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.