İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde turizmin başına Taşbaşı geçiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde turizmin başına Taşbaşı geçiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak İstanbul Turizm Platformu’nun koordinatörlüğüne Cumhur Güven Taşbaşı’nın geçeceği belirtildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak İstanbul Turizm Platformu’nun koordinatörlüğüne Eski Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı’nın geçeceği açıklandı.

TÜRSAB’dan İmamoğlu’na ziyaret

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya başkanlığındaki TÜRSAB heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu makamında ziyaret etti.

‘’Sektörün önünü açmak için elimizden geleni yapacağız’’

İBB'nin bugüne kadar turizm ile yakından ilgilenmediğini ve sektöre gerekli desteği vermediğini belirten İmamoğlu, ‘’Biz, turizm sektörünün modern kentlerde ne kadar önemli bir işlevi olduğunu, doğru ele alındığında kente ve topluma refah getirebilecek bir potansiyele sahip olduğunu, diğer yandan doğru yönetilmesi durumunda kentte ve ekonomide yıkıcı etkileri olabileceğini de biliyoruz. Bu nedenlerle turizme gereken önemi gösterecek ve sektörün önünü açmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz" dedi.

tasbasi1

‘’İstanbul Turizm Platformu’nu kuruyoruz’’

İstanbul'da turizm sektörünü kalkındırmak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını vurgulayan İmamoğlu, ''İstanbul'un uluslararası turizm ekonomisinden en verimli dilimi alması, insanlarımıza yeni istihdam alanları açmak, yurt dışından ülkemize döviz girişini artırmak , kentte yapılacak yatırımlara ek kaynak yaratabilmek, sektörün sorunlarını birlikte çözmek ve potansiyellerimizi birlikte geliştirebilmek için, İstanbul Turizm Platformu'nu kuruyoruz. Bu platform, demokrasi kültürünün bu ülkede tekrar yeşermesine sebep olacak ilk tohumların biridir. Turizmle ilgisi olan tüm kamu ve özel kurum ve kişilerinin temsil edileceği bu platform turizmle ilgili tüm konuların kentteki adresi haline gelecektir" şeklinde konuştu.

Platformun koordinatörlüğünü Taşbaşı yapacak

İmamoğlu, platformun koordinatörlüğünü, eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü emekli vali yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı'nın yapacağını ifade ederek, "Kendisine, şehir plancısı Özcan Biçer yardımcı olacak" dedi.



Bu Haber 29.07.2019 - 16:24:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • D Ali Eskici 10.09.2019 - 04:38

    Istanbul mutlu olsun turizm ehlinin elinde Sayın valim hayırlı olsun Istanbul sizin le güzel olacak

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.