HSBC, 25 bin kişiyi daha işten çıkaracak

İngiliz bankacılık grubu HSBC, 2013 yılına kadar dünya genelinde 25 bin çalışanının işine son vermeye hazırlanıyor.



Bu yıl 5 bin kişiyle yollarını ayıran ve yeni stratejisi gereği gelişmekte olan ülkelere daha fazla odaklanacağı açıklanan banka, düşük performans gösteren ABD’deki şube ağının yaklaşık yarısını da elden çıkaracak.

HSBC’nin ilk yarıda kârı yüzde 3.5 artışla 11.5 milyar dolar oldu. Bankanın kârının 10.8 milyar dolar düzeyinde gelmesi bekleniyordu. 296 bin çalışanı bulunan HSBC’nin CEO’su Stuart Gulliver, yaptığı açıklamada, “Daha fazla işten çıkarma olacak. 2013 yılı sonuna kadar 25 bin pozisyon daha” diye konuştu.

Gulliver, maliyetleri azaltmayı ve 30 ülkedeki bireysel bankacılık hizmetlerinin satılmasını, kapatılmasını ya da küçültülmesini amaçlıyor. Banka ABD’deki 195 şubesini First Niagara Financial’e yaklaşık 1 milyar dolar nakite satacağını açıkladı. HSBC’nin First Niagara’ya satacağı şubeler, bankanın ABD’deki 470 civarı şubesinin yüzde 40’tan fazlasını oluşturuyor. New York merkezli First Niagara şubeleri almasının ardından 38 milyar dolarlık varlıkları, 30 milyar dolarlık mevduat ve 450 kadar şubesi ile daha büyük bir banka haline gelecek.  (Milliyet)



Bu Haber 02.08.2011 - 08:11:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.