Herkes otel sahibi olmak istiyor, peki bir otele sahip olmanın püf noktaları neler?

Herkes otel sahibi olmak istiyor, peki bir otele sahip olmanın püf noktaları neler?
Otel sahibi olmak pek çok insanın rüyasıdır. Ancak bu rüyaların büyük kısmı genellikle bir kabusla son bulur. Otel sahibi olmak ve onu işletmek zorlu bir iştir. Bir otele sahip olmak ve işletmek, teknik, yönetsel, pazarlama ve ekonomi alanlarında uzmanlık, dahası tüm bunların ötesinde bir taahhüdü zorunlu kılar.


TurizmGüncel

"Bir otele nasıl sahip olursunuz ve onu nasıl yönetirsiniz" ismiyle bir kitap yazan Miles Quest ve Peter Nannestad, konaklama gibi rekabetin çetin olduğu bir sektöre girmek isteyenler için klavuz olma iddiasını taşıyor.

Miles Quest ve Peter Nannestad ile yapılan söyleşiyi TurizmGüncel okurlarının dikkatine sunuyoruz.

Neden böyle bir kitap yazma gereği duydunuz?

Aslında kitap ilk olarak 1979 yılında yayınlandı. Şu anda dördüncüsü yapılan baskısın ise, dönemin ihtiyaçlarına göre yeniden yazıldı. Bu baskı, tamamen gözden geçirildi ve yeniden yazıldı. Amacı ise, konaklama sektörüne yatırım yapmak isteyenleri olanaklar ve riskler konusunda uyararak onlara bir ufuk kazandırmak.

İnsanlar bir otele sahip olmanın kolay ve iyi bir emeklilik meşgalesi olduğuna inanırlar. Biz bu kitapla onların, sektöre daha dengeli ve bilinçli yaklaşmaarını salık veriyoruz. Otelcilik çok zor bir meslektir ve bir taahhüt gerektirir. Dahası risklidir. Kitapta, insanların sıklıkla düştüğü tuzakları ele aldık. Kitabı okurlarsa, hem paralarını kaybetmez, hem de düş kırıklığı yaşamazlar.

Peki Günümüzde konaklama sektörüne girmenin en zor yanları nelerdir?

Günümüz konaklama sektörünün en kronik problemleri sanıyorum doğru oteli satın almak ve doğru personeli isitihdam edebilmek. Bir otel sadece iyi bir personel kadrosuyla ayakta durabilir, ancak hepsi bu değil. Finans ve bütçelendirme, oteller için son derece önemli başlıklar. Eğer iyi bir kontrol sisteminiz yoksa, çok fazla para kaybedebilirsiniz. Ve pazarlama... Günümüzde sosyal medyayı etkin kullanmak kritik bir rol oynuyor. Ama burada da yine doğru personel istihtamına geliyoruz. Eğer iyi personeliniz yoksa, iyi bir otel olamazsınız.

Bağımsız oteller zincirlerle başa çıkabilir mi?

Kesinlikle ama sadece kendine özgü şeyler yaparak. Tabi ki bağımsız oteller için de çok sayıda çeldirici vardır. Her gün yenisi yapılan grup otelleri, sofistike pazarlama yöntemleri ve yüksek pazarlama bütçelerine rağmen iki tane zaafları var. Bunlar, birbiine benzemeleri ve bir müdür tarafından yönetilmeleri. Bu nedenle bağımsız otel sahiplerinin tesislerine kendi damgalarını vurmaları önemlidir. Buna, otele bir kişilik kazandırmak da diyebiliriz. Oteli işleten kişi kendisi bizzat müşterilerini karşılayabilir ve uğurlayabilir. Ancak büyük grup otellerindeki müdürlerin böyle bir şansı olamaz.

Kendi otelini almak isteyen yatırımcılara bir tavsiye vermek isteseniz bu ne olurdu?

Müşteriyi mutlu etmek son derece zor, rahatsız edici ve duygusal anlamda kırıcıdır. Bu nedenle sonsuz bir sabıra ihtiyacınız var. Tavsiyem, gülümsemeye devam edin.

Kitapta ele alınan başlıca konu başlıkları şunlar:

Lokasyon neden önemli?
Ne tip bir otel satın almak gerekir?
Finans ve bütçelemenin önemi.
İyi bir pazarlamanın kaçınılmazlığı ve sosyal medyanın önemi.
Personeliniz ile nasıl iletişim kurabilir, onları nasıl motive edebilirsiniz?





Bu Haber 14.10.2015 - 16:23:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.