Hediye Güral Gür anlattı: Neden resort turizmi yerine termal turizm?

Hediye Güral Gür anlattı: Neden resort turizmi yerine termal turizm?
NG Hotels & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, sağlık turizmi ve markalaşma konusu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Turizme girme kararlarının ardından resort turizmi yerine sağlık turizmini seçmelerinin ardındaki nedenleri anlatan Güral Gür, var olan otellerinde uluslararası markalarla çalışabileceklerini de ifade etti.


TurizmGüncel
 
TYD ve Marriott iş birliğinde düzenlenen sektör buluşmasında otelcilik sektörüne, uluslararası markalaşmanın önemine ve gelecek planlarına dair açıklamalarda bulunan Hediye Güral Gür, turizme girerken farklı bir alan seçmelerinin nedenlerini açıkladı. Turizm denince akla genel olarak resort otelciliğinin geldiğini belirten Güral Gür, şunları söyledi:

''RESORT OTELCİLİĞİ DOYUMA ULAŞTI''

''Biz bulunduğumuz alan itibariyle resort otelcilikten uzaktayız. Bunu özellikle seçtik; çünkü resort otelciliği artık belli bir doygunluğa ulaştı ve buna rağmen hala yatırımlar yapılıyor. Biz bu anlamda farklı bir alanda olmayı tercih ederek sağlık turizmi içinde yer alan Spa, wellness ve termal alanda olmayı tercih ettik. Önce Kütahya’da küçük bir otelde başladık, 2008 yılında ise Sapanca’daki otelimizi açtık.''

''BU NOKTAYA GELEBİLMEK İÇİN BÜYÜK EMEK HARCADIK''

NG Hotels olarak bu alana yöneldiklerinde 'wellness'ın bu kadar popüler bir segment olmadığını belirten Güral Gür, bu süreçte büyümek için attıkları adımları da paylaştı:

''Hem markamızın hem de otelimizin tanıtımı için büyük çalışmalar yaptık. Bunların hepsini kendi çabalarımızla yaptık ve zaman içinde belli bir yere geldiğimize inanıyoruz. İyi doluluklara ulaşmaya, belli ödüller almaya başladık. Misafirlerin gözünde marka değerimiz de çok yükseldi. Biz hafta içi münferit misafirlere, hafta sonu ise kurumsal gruplara çalışıyoruz ve yerli turiste hitap ediyoruz.''

NG Hotels, geçtiğimiz eylül ayında İstanbul'daki otel projesi Marriott International ile masaya oturmuş, 140 milyon dolarlık 400 odalı otel için anlaşma yapılmıştı. Bu otel projesi hakkında da bilgiler veren Güral Gür, İstanbul'u tercih etme sebeplerini ve Marriott ile yapılan anlaşmayı şu şekilde açıkladı:
 
 ''İstanbul’da olmayı tercih etmemizin ardında, pazarın dünya çapında umut vadetmesi yatıyor. Biz agresif bir grup değiliz, emin adımlarla ilerliyoruz. Proje kafamızda gelişmeye başladığı andan itibaren markalarla görüşmeye başladık ve en çok kafamıza yatan grup olan Marriott ile 2 sene süren görüşmelerin ardından Marriott markası ile yol almanın projemiz için en doğrusu olduğuna karar verdik. Eylül 2015’te imzaları attık ve sonrasında uluslararası bir marka ile çalışmanın faydalarını sık sık gördük. Teknik alandan eğitime kadar pek çok destek aldık.''

İstanbul otellerinde özellikle yabancı misafirleri ağırlamayı hedeflediklerini söyleyen Güral Gür, ''Bu sebeple uluslararası bir marka olmak bize tanıtım anlamında büyük fayda sağlayacaktı. NG markası yurt içinde tanınıyor ancak yurt dışı için aynı şeyi söyleyemeyiz. Marriott markası bize bu avantajı vererek bir adım öne çıkmamızı sağlayacak. Öte yandan, sistemden gelen rezervasyonlar da satış çalışmaları açısından yine avantaj sağlayacak.'' şeklinde konuştu.

''TİCARİ FAYDA GÖRECEĞİMİZE İNANIRSAK MARKA ANLAŞMASI YAPABİLİRİZ''

Son olarak diğer otellerinde böyle bir marka anlaşması planlayıp planlamadıkları sorusunu yanıtlayan Güral Gür, şunları söyledi:
 
''Doğruyu söylemek gerekirse zaman zaman diğer otellerimiz için de konuşmalar geçiyor aramızda. Bu işler biraz hesap kitap meselesi, ticari bakmak lazım. Ticari açıdan bir fayda görebileceğimize inanırsak neden olmasın? Elbette markamıza güveniyoruz ve yüceltmeye çalışıyoruz, ancak markaları geliştirmek ve bu tür iş birlikleri de önemli. Biz zaten markamıza güvendiğimiz için İstanbul’da Marriott ile anlaştık.  Bundan sonrasında yapacağımız yatırımlar için de bunu düşünebiliriz.''
 



Bu Haber 08.06.2016 - 17:21:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • LEVENT ERDOĞAN 09.06.2016 - 12:12

    Yabancı Markalı Oteller konusu TYD Murat beyin gündeme getirdiği bir konu.Merak ettiğim bir konu var.Yunanistan"da kaç tane yabancı zincir var ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.