Hatice Sekmen’den Erymna Antik Kenti ile ilgili açıklama

Hatice Sekmen’den Erymna Antik Kenti ile ilgili açıklama

Antalya’nın İbradı ilçesine bağlı Ormana Köyünde bulunan Erymna Antik Kenti ile ilgili iddialarda ismi geçen Ak Parti İbradı ilçe başkanı Hatice Sekmen, açıklamalarda bulundu.


Çetin Osman Budak soru önergesi vermişti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un köyü Ormana’daki Erymna Antik Kentinin bulunduğu bölgedeki sit alanının tel örgülerle çevrildiği ve duvar örüldüğü haberleri medyaya yansımış, devamında ise konu TBMM’ye taşınmıştı. Soru önergesi veren CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, bölge sakinlerinin iddialarının ve bölgenin son halinin Erymna’nın yok edilişinin organize bir iş olduğunu gösterdiğini ileri sürmüş, “Erymna Antik Kenti’nin içinde bulunan ağaçlık alanda düzenli olarak ateş yakılarak doğal dokuya bilinçli bir şekilde zarar veriliyor. Antik kentin yakınında turizm işletmesi bulunan Ak Parti İbradı İlçe Başkanı Hatice Sekmen’in bu organize eylemi yürüttüğü iddiaları da yöre halkı tarafından dile getiriliyor” diye ifadelerini kullanmıştı.

Budak’ın soru önergesi vermesinin ardından açıklama yapan Ak Parti İbradı ilçe başkanı Hatice Sekmen kendisine iftira atıldığını söyledi.

“Benim değil, kardeşimin yeri”

Akdeniz Gerçek’e konuşan Hatice Sekmen, “Onları Allaha havale ediyorum. Burada CHP’lisi AKP’lisi bütün köylüler ayakta zaten. O yer benim bile değil, kardeşim yaptırdı. Bunu herkes bilir ve yer bizim bile değil kiraladık.” dedi.

Üçüncü derece sit alanı olan bölgede alım satım yapılmadığını, orada Hazineye ve Ormana ait yerler olmadığını kaydeden Sekmen, “Sit alanında herkesin yeri tapulu. Tapulu olmayan yerler de zilliyetlik. Kimse kimsenin bir karışlık yerine bakmaz. Ben 20 senedir siyaset yaparım ama böyle bir iftiraya maruz kalacağımı tahmin edemezdim” diyerek kendisini savundu.

Mahalle sekinlerinden duyarak böyle bir açıklama yapmışlar diyen Hatice Sekmen, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Açıklamayı yapanlar ’yapıyor’ dememişler, ‘duyduk’ demişler. Gelin Ormana Mahallesine bakın. En son alım satım kaç yılında yapılmış? Burası öyle bir yer ki kimse bir karış toprağına bastırmaz bile. Ben niye alım-satım yapayım, neden parselleyeyim. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir iftirayı neye dayanarak atınız? Her şey aklıma gelirdi de, arazi mafyası olacağım ya da arazi alıp satacağım hiç aklıma gelmezdi.

“Yargıya taşıyacağız”

Onlar çok güzel cümleler kurmuşlar. Yapıyor demiyorlar, duyduğumuz duyum diyorlar. Meclis bu kadar mahalle dedikodusundan mı ibaret? Budak bir tane belge sunsaydı ya Meclis’e. Neden bir tane belge göstermedi, neden benim ismim, yayınlarken yanına bir belge koymamışlar. Bunu yargıya taşıyacağız.

“Zaten sit alanından çıkarılacak”

Ben il başkanımla ve bakanımla görüştüm. Bir tane belge bile çıkaramazlar. Ben banka hesaplarımız çıkarır çarşıya asarım. Benim yerim yok. Kim yaptıysa duvar sahibine söylesin. Zaten orası sit alanından çıkarılacak. Yer mahkemelik. Oraya zaten kurul gelip bakıyor. 3. derece sit alanı benim orada yerim yok.”



Bu Haber 24.01.2022 - 11:34:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.