Güney Kore dizi müzik ve sinema sektörüyle turist çekmeyi hedefliyor

Güney Kore dizi müzik ve sinema sektörüyle turist çekmeyi hedefliyor

Avrupa bölgesinden de yoğun turist çekmek isteyen Güney Kore, bu kapsamda Türkiye ve bölgesi için çalışmak üzere Kore Turizm Organizasyonu (KTO) düzenliyor.


Milliyet’ten Duygu Erdoğan’ın haberine göre dünya sineması ve dizi sektöründe ön plana çıkmaya devam eden Güney Kore turizmde yeni bir dönem başlattı. Pandemi öncesi dönemde yıllık ağırladığı ziyaretçi sayısı 18 milyonu aşan Kore, gönül bağı olan Türkiye ile karşılıklı turizm hareketini artırmayı planlıyor.

Kore Cumhuriyeti bünyesinde hizmet veren Kore Turizm Organizasyonu (KTO), konsolosluğa bağlı olarak faaliyet gösteriyor. KTO İstanbul Ofisi, bulunduğu bölgede başta Türkiye olmak üzere, aralarında Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve İsrail gibi ülkelerin de yer aldığı toplam 20 ülkenin idari merkezi konumunda yer alıyor.

2015 yılında Güney Kore'yi ziyaret eden Türk turist sayısı 23 bin 440 iken, 2019 yılında 30 bine yükseldi. Pandemi nedeniyle karşılıklı turizmde ciddi azalma olsa da KTO, 2022 hedefini 60 bin olarak açıkladı. Türkiye'ye seyahat eden Koreli turist sayısı ise, 2017 yılında 120 bin 622, 2018 yılında 159 bin 354 ve 2019 yılında ise 212 bin 970 olarak kaydedildi.

Vize kolaylıkları sunarak daha çok turist çekmeyi hedefliyorlar

Güney Kore Turizm İnovasyon Stratejisi’ne göre ülkenin; vize kolaylıkları sunarak uluslararası turist sayısı ve elde edilen gelir artışında devamlılığı sağlamak, gelecekteki turizm trendlerine yönelik sektördeki KOBİ’ler arasında rekabeti güçlendirmek, turist dağılımını daha az ziyaret edilen bölgeler yönünde geliştirmek, turizm ürünleri ve hizmetlerinin kalitesi ve çekiciliğini artırmak gibi hedefler yer alıyor.

İstanbul ofisinin başındaki Soyoung Park, bölge ofisinin İstanbul’da faaliyet göstermesinin en önemli nedeninin Türkiye ve Kore arasındaki köklü diplomatik ve kültürel bağlar olduğunu kaydetti.

Park, Kore’nin Türkiye’den gelen turistleri vizesiz seyahat imkanıyla ağırladığını söyleyerek “Kore, antik tarihi ve tapınakları, harika doğası, güzel plajları ve gelişmiş şehir yaşamı ile oldukça ilgi çekici bir ülke. Ülkenin 2. büyük şehri olan Busan hem deniz turizmi açısından önemli bir destinasyonken örneğin Türk turistler için Kore Savaşı sonrasında inşa edilen Türk Şehitliği’nin burada olması ile de önemli bir şehir. Kore mutfağı da seyahat tercihlerine etki ediyor. Ayrıca, seyahat severlerin Kore'yi ziyaret etmelerinin bir diğer önemli nedeni de özellikle K-Beauty olarak tanımlanan Kore güzellik ürünleri” dedi.

“Kore Dalgası (Hallyu), yabancı turistleri Kore'ye çekmek için önemli faktörler arasında “

Dizi ve film sektörünün yabancı turisti çekmede önemli bir faktör olduğunu kaydeden Soyoung Park, “Turistik seyahatlerde tabii ki ziyaretçiler için gittikleri ülkenin tarihi, doğal ve ilgi çeken yerlerini görmek programlarının ilk sıralarında yer alır. Ancak görüyoruz ki insanlar artık farklı ülkelerin kültürü ve buralardaki yaşamlarla ilgili olarak dizi ve sinema filmlerinden de oldukça etkileniyorlar. Gelişmekte olan dizi, film ve müzikleri içeren Kore Dalgası (Hallyu), yabancı turistleri Kore'ye çekmek ve Kore yaşamı ile kültürünün tanıtımına katkıda bulunmak tarafındaki önemli faktörler arasında yer alıyor. Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı; Popüler Kültür Endüstrisi Bölümü olarak adlandırılan Kore pop müziği, moda, eğlence, çizgi romanlar, çizgi filmler ve diğer önemli kültür bileşenlerine odaklanan bir bölüme sahip. Türkiye’de gençler özellikle Kore dramalarına ilgi gösteriyor; Türkçe uyarlaması yapılan birçok Kore dizisi de bulunuyor” şeklinde konuştu.



Bu Haber 11.12.2021 - 10:06:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.