'Güney Kıbrıs, KKTC'ye gitmek isteyen turistlere izin vermiyor'

'Güney Kıbrıs, KKTC'ye gitmek isteyen turistlere izin vermiyor'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, KKTC'ye gitmek isteyen turistlerin Larnaka Havalimanı’ndan girişinin engellenmesi ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan şeyin keyfi ve hasmane bir tutum olduğunu belirten KKTC, Güney Kıbrıs'ın tüm uyarılara rağmen tutumunda ısrar ettiğini ifade etti.


Güney Kıbrıs üzerinden KKTC'ye gitmeye çalışan turistlerin bir süredir Güney Kıbrıs yönetimi tarafından geri gönderildiği belirtiliyor. Son olarak İsrail'den KKTC'ye gelen 30 İsrailli turiste Larnaka Havalimanı’ndan giriş izni verilmediği ve ülkelerine geri gönderildiği belirtildi.

ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERİLİYORLAR

''Konuyla ilgili olarak KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı açıklama yaptı. ''Bir süredir Kıbrıs’a Larnaka Havalimanı’ndan gelerek kara sınır kapılarından ülkemize giriş yapmak isteyen yabancı uyruklu kişiler GKRY makamlarınca Larnaka Havalimanı’nda sorgulandıktan sonra geri çevrilmekte ve ülkelerine geri gönderilmektedir. Son olarak, yeni yıl münasebetiyle ülkemize tatil maksadıyla gelmek isteyen 30’u aşkın İsrail vatandaşına, GKRY makamlarınca Larnaka Havalimanı’ndan giriş izni verilmeyerek ülkelerine geri gönderildikleri yönünde bilgiler gelmektedir.'' denilen açıklamda, Rum yönetiminin ttil amacıyla gelen insanların uğradığı maddi ve manevi umursamadığı kaydedildi.

''KEYFİ, HASMANE VE YAKIŞIKSIZ...''

Güney Kıbrıs'ın bu tutumunun yasal bir bir dayanağının bulunmadığı, uygulamanın keyfi, hasmane ve yakışıksız olduğu kaydedilen açıklamda, ''Rum Yönetimi’nin ülkemize uyguladığı ekonomik, kültürel ve sportif izolasyonun bir başka yöntemi olan bu uygulamanın sona ermesi yönünde defaten çağrı yapmamıza rağmen, iki taraf arasındaki güven bunalımını daha da derinleştiren söz konusu uygulama ısrarla devam ettirilmektedir.'' denildi.

''SEYİCİ KALMAYACAĞIZ''

Açıklamada, yılbaşında İsrailli turistlerin başına gelen olayın münferit olmadığı, ısrarlı bir politikayı yansıttığı ifade edilerek, ''GKRY bu uygulamalarına son vermediği taktirde bizim de bazı adımlar atacağımızı ve bu yapılanlara seyirci kalmayacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bir yandan iki taraf arasında güven tesis edilmesi gereğinden bahsederken diğer yandan Kıbrıs Türk Halkının dünya ile temasını engellemeye çalışmak ne iyi niyet ile ne de hakkaniyet ile bağdaşır.'' sözlerine yer verildi.


Bu Haber 03.01.2019 - 09:06:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.