Fettah Tamince: Bir kişiyle tanışmak için 5 yıl doğum gününe gittim

Fettah Tamince: Bir kişiyle tanışmak için 5 yıl doğum gününe gittim

Antalya-Kemer’deki Rixos Sungate’de düzenlenen Corporate Stars Zivesine konuşmacı olarak katılan Fettah Tamince, katılımcılara ‘başarı’ ile ilgili deneyimlerini anlattı.


TurizmGüncel

Antalya’da düzenlenen Corporate Stars Zirvesi iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini bir aaya getirdi. Etkinlikte bir konuşma yapan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, başarılı olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Başarılı olmanın, doğru proje geliştirmenin ya da çok zeki olmanın başarılı olmak için yeterli olmadığını söyleyen Tamince, ilişkileri doğru yönetemeyen ve güven tesis edemeyen kurum ve kişilerin uzun vadede başarılı olamayacağını belirtti. Kapıları zorlamak gerektiğini kaydeden Tamince, ünlü bi iş adamı ile tanışma hikayesini şöyle anlattı:

''4-5 YIL TANIŞMAK İSTDİĞİM KİŞİNİN DOĞUM GÜNÜNE GİTTİM''

‘’4-5 yıl boyunca tanışmak istediğim bir kişinin doğum gününe gittim. Güney Fransa’da yaşayan ünlü bir iş adamıydı bu. Arkadaşımdan beni o kişiyle tanıştırmasını istedim..O da bana '’doğum gününde gel tanıştırayım’ dedi. Her yıl hediyemi alıp gittim ama her seferinde doğum gününde yüzlerce kişi olduğu için görüşemiyordum. Ama o kişiyle tanışmayı sonunda başardım.’’

''13 GÜN RANDEVU BEKLEDİM''

Başka bir ülkede üst düzey bir isimle tanışma hikayesini de paylaşan Tamince, ‘’Haziran ayının 9’unda gelirsen seni tanıştırırız’ dediler. Randevu günü oraya gittim ancak görüşme gerçekleşmedi. 13 gün bekledikten sonra o kişiyle de görüştüm.’’ dedi. Birilerinden bir şey istemek veya dilenmek için değil, kapıdan girip kalıcı olmak için kapıları zorladığını kaydeden Tamince, ‘’Ben bu ülkenin en fazla insan kaynağı potansiyeline inanan biriyim. Alt yapımızdan, doğal kaynaklarımızdan, coğrafik durumumuzdan çok daha önemli bir zenginliğimiz var. O da vizyoner, dinamik, çalışkan, kendini gittiği her ortama çabuk adapte edebilen insan kaynağımız var. Bizim 12 ülkede işimi var. Belki 2025 yılında 30 ülkede olabilecek şeklide büyümemizi dizayn ettik. O'na göre çalışıyoruz. Şunu açıkça söyleyebilirim. İnsan kaynağı açısından yakın ve uzak komşularımızdan biz en az 30 yıl ilerdeyiz.'' şeklinde konuştu.

20'Lİ YAŞLARIMDA ALMANYA'YA HALI SATMAYA GİDERDİM''

Günümüzde müşteri datasına sahip olmanın son derece önemli olduğuna dikkat çeken Tamince, ‘’20'li yaşlarda her hafta Almanya'ya halı satmaya giderdim. Giderken de müşterilerin adreslerini alıyordum. 2 türlü müşterim vardı; Bir yazın tanışıp adreslerini alıp birebir tanıştığım müşterilerim diğeri ise piyasadan satın aldığım adreslerle ulaştığım müşteriler. Piyasadan nasıl adres alınıyordu diye soruyorlardı. Ben rastgele İstanbul ve Antalya'daki halıcı ve kuyumculara giderdim. Onlara yazın sizden halı veya kuyum alan misafirleriniz var mı diye sorardım. Onlarda 30 veya 50 misafirim var dediklerinde o adresleri bana satmalarını isterdim. Hayatımda bilmediğim o adresleri almak için 100-150 Mark öderdim. Daha sonra Almanya'da adres sahiplerine ulaşıp ilişki kurarak mal satardım.’’ dedi.



Bu Haber 17.04.2019 - 11:43:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • cem duzgun 17.02.2021 - 08:48

    insan 10 yılda 10 milyar dolar kazanınca atacak yalanda bulamıyormuş demekki

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.