Bahattin Yücel'den Mehmet Ersoy'a Etstur ve 1618 soruları

Bahattin Yücel'den Mehmet Ersoy'a Etstur ve 1618 soruları

Kültür ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, 1618 sayılı yasa çalışmasıyla ilgili mevcut bakan Mehmet Nuri Ersoy'a 4 kritik soru yöneltti.


Daha önce TÜRSA Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerinde bulunan Bahattin Yücel, 1618 sayılı TÜRSAB yasası ile ilgili Bakan Ersoy'a eleştiriler getirdi. Mevcut yasa hazırlanırken 8 bin acenteyi temsil eden TÜRSAB'ın görüşlerinin dikkate alınmadığını belirten Yücel, hazırlanan yasada Bakan Ersoy'un şirketi lehine düzenlemeler olup olmadığını sordu.

Bahattin Yücel'in Turizm Gazetesi'nde yayınlanan makalesinin ilgili bölümü şöyle:

1.Yeni yasa taslağının; yaklaşık 8000 üyeli mesleğin genel çıkarlarını bir yana iten, az sayıda ve ezici çoğunluğu Sayın Bakana ait şirket/lere konaklama tesislerimizde “tek satıcılık” yoluyla, haksız rekabete neden olacak biçimde tasarlandığı, doğru mudur?

2. Doğrudan tüketiciye ulaşılmasına olanak veren uluslararası rezervasyon ağlarına erişimin yasaklanmasını savunan, bu kuruluşları “digital kapitülasyon” peşinde olmakla suçlayacı beyanların nedeni, çoğunluk hisseleri Sayın Bakana ait şirketler adına haksız rekabet oluşturma amaçlı olabilir mi?

3. Yürürlükteki “Rekabet Kanunu” çerçevesinde sahip olunan pazar payının, yasada öngörülen hadleri aşması karşısında, haksız rekabeti önleyecek hükümlere ilişkin, Bakanlık görüşleri sektör ile paylaşılmış mıdır?

4.1618 Sayılı Yasada, seyahat acentelerine tanınan münhasır hak niteliğindeki havalanı-otel transferlerinin, konaklama işletmelerince de üstlenilmesine izin verildiği, doğru mudur?



Bu Haber 16.04.2019 - 11:14:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • MrCavit 19.04.2019 - 11:59

    Sayın Bakana ve yazarlara sorarım Ne olacak Bu Expo 2016 nın hali? 2 Milyar TL harcandı Atıl durumda. Gelecekte buraya ne olacak* Bıraz dusunmek sorgulamak proje uretmek gerekmezmı sızın gıbı degerlı kurulusların fıkırlerı onemlıdır. 1*- 5 Yıldızlı bır otel yapılmalı, Kumarhane yapılmalı ve sadece Pasaport ıle yabancılar gırebılmelıdır. 2*- Dısneyland Benzerı Eglence merkezı kurulmalıdır 3*- Turızm ve Tarım Fakultesı kurulabılır 4*- Çok Amaçlı Gençlik Eğlence Rekreasyon Alanı olabılır sızlerde dusunun haberlestırın ve bu alanı guncelleyelım artık Ozel sektor aracılıgıyla

  • MGencer 17.04.2019 - 06:05

    Bence Mehmet Ersoy’un şirketlerinin buna ihtiyacı yok. Hepsi zaten son derece çok iyi hizmet vermekte. Maxx Royal, Voyage, ETS birer pırlanta firma. İyi bir vizyon ile hazırlanmış ve tüketici tarafından beğeniliyor. Elimde data mevcut ve bu datalara göre konuşuyorum. İdeal Bakanı bulmuşken bindiğimiz dalı değil meyve veren ağacı değil neredeyse bahçeyi toptan temizleme gayreti içerisindeyiz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.