Erdoğan: Şimdi tabi Rusya Ukrayna'dan aynı çekimi yapamayacağız

Erdoğan: Şimdi tabi Rusya Ukrayna'dan aynı çekimi yapamayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna'da her zamanki sayıda turist alınamayacağını, bu nedenle farklı ülkelerden turist çekmek için gayret edildiğini söyledi.


Özbekistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmde yavaş yavaş toparlanma başlamışken bir tarafta da Rusya-Ukrayna savaşının başladığını belirtti.

"Farklı ülkelerden turist çekmenin gayreti içerisindeyiz"

Bu iki ülkenin Türk turizmi açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Biz sadece 5 milyon civarında turisti Rusya'dan alıyorduk, 2 milyon 100 bin turisti Ukrayna'dan alıyorduk. Bunlar bizim için çok çok önemliydi. Şimdi tabi bu şartlarda aynı çekimi oralardan yapamayacağız. Onun için şimdi tabi farklı ülkelerden turist çekmenin gayreti içerisindeyiz. Kültür ve Turizm Bakanımız bunun çalışmalarını yapıyor veya farklı ürünlerle açığı kapatmanın gayreti içerisinde olacağız." diye konuştu.

"500 bin Özbek turist bekliyoruz"

Özbekistan'dan geleceke ziyaretçi sayısının artmasını beklediklerini kaydeden Erdoğan, "Geçen sene 270 bin Özbek kardeşimizi ülkemizde misafir etmenin mutluluğunu yaşamıştık. Salgının hafiflemesiyle bu sene karşılıklı turist sayısının daha da artacağını ümit ediyoruz ve 500 bin hedefini de koyduk." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 31.03.2022 - 19:35:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.