Emirhan Otelleri’nin genç yatırımcısı anlattı

Emirhan Otelleri’nin genç yatırımcısı anlattı
Türk otelciliğinin genç yatırımcılarından Sensimar Side Resort and Spa, Xanthe ve Emirhan Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi İcra Kurulu Başkanı Zeki Emir Demirci, hem şirketin hedeflerini hem de Türk turizmiyle ilgili görüşlerini Turizm Güncel ile paylaştı.


Eda Özsoy - TurizmGüncel
  
“Rahmetli Dedem Arslan Zeki Demirci;  'turizm vizyon işidir. İnanacaksın, isteyeceksin, sürdürülebilir tüm takiplerini yapacaksın, zorluklara karşı inatçı, azimli olacaksın' derdi. Dedemden bana kalan en önemli şey kararlılık, başladığım işi bitirmek ve sürdürebilir olmaktır. Dedem 'buraya futbol sahaları yapacağım, futbol kulüpleri gelecek demişti ve dediğini yaptı" diyen Demirci,  Emirhan Spor Kompleksi’nde toplam 14 futbol sahaları bulunduğunu söyledi. 

KONFİRME EDİLMİŞ 260 TAKIM REZERVASYONU VAR
 
2014 yılında 5 futbol sahası daha açacaklarını ifade eden Demirci, “Yani toplamda 20 sahamız olacak. İki tane de UEFA standartlarında tribün yapıyoruz. Şu anda konfirme edilmiş 260 tane takım rezervasyonum var” dedi.
 
Antalya’da futbol turizminin özellikle kışın iyi bir alternatif olduğunu dile getiren Demirci, “Ancak bazı kişiler, tuttuğunu koparmaya çalışıyor. 15 Euro gibi çok düşük fiyatlara futbol paketleri satıyorlar. Bu da bölgenin de kalitesini aşağıya çekiyor. Herkesin kazancına darbe vuruyor" değerlendirmesini yaptı.
 
ANTALYA’DA ADAM GİBİ KAPALI SPOR KOMPLEKSİ YOK
 
Genç turizmci Demirci, görüşlerini şöyle aktardı: 
 
“Antalya’da olması gerektiği gibi kapalı bir spor kompleksi yok. İş, futbol sahası yapmakla bitliyor. Futbolu bilen tanıyan insanların bu işin içinde olmaları çok önemli. Ayrıca her takım özel ilgi bekliyor. Biraz külfetli bir iş ama meyvesini veriyor. 
 
HAVAYOLLARI FUTBOL TAKIMLARINA AYRICALIK GÖSTERMELİ
 
Yalnız bu konuda havayollarından bir destek göremiyoruz. Gelen futbol takımları için özel fiyat avantajı tanınması gerekiyor. Bunu 8 takım yapıyor ancak gelmek isteyen genç takımlar var. Bu konuda bazı anlaşmalar yapılmalı ve futbol takımlarına avantajlar sağlanması gerekiyor. 

İsviçre’de bir vakıf kurduk, 2008 yılında..Türkiye’deki okullara bilgisayar sınıfları yapalım istedik. Bunu en son Denizli’ye yaptık. Antalya’ya 200 bilgisayar gönderdik. Bunun sponsoru TUI oldu. Gönül isterdi ki, buna bir türk firması sponsor olsun. Ancak bu projeye fazla ilgi duyulmadı. 

 
YABANCI ORTAKLA YURTDIŞINDA BÜYÜYEBİLİRİZ
 
Emirhan otel grubu olarak yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Tamamen kurumsallaşıyoruz, eğitimler başladı. İki yıl içinde bu süreci tamamlarız. Türkiye’de başka şehirlere ve yurtdışına yönelmeyi istiyoruz. Dünyada yabancı ortaklıkla büyüme önem kazanacak. Biz de öyle yapacağız. İngiltere Londra ve Prag’da var. Bizim için sayı değil, verdiğimiz kalite önemli olsun. 
 
ANTALYA TURİZMDE BİRLİK BERABERLİK GÖRMÜYORUM
 
Antalya’da herkes kendi kulvarında koşuyor. Antalya turizminde birlik ve beraberlik görmüyorum. Herkes birbirini tanıyor, hoşça vekit geçiriyor ama herhangi ciddi yaptırım gücü olan bir yapı yok. Antalya’da ciddi bir konsorsiyum kurulması gerekiyor. 
Turizmde yerelden genele bir bütünlük ve koordinasyon içerisinde herkes üzerine düşeni yapmalıdır.  Turizm bulunduğu her bölgeyi kalkındırmıştır, iyi analizler yaparak biz kendi destinasyon planlarımızı yapmalıyız. Beklemeye, zaman kaybetmeye gerek yok. Yapılması gereken her iş gözümüzün önünde cesaret, kararlılık, güçlü ve iyi stratejiler ve el birliğiyle aşılamayacak engel yoktur. 

PATRONCULUK OYNAMAMALIYIZ

Otelcilik profesyonellerle yapılmalı, yeri geldiğinde işi profesyonellere bırakmayı, iyi bir ekip kurmayı ve kaybetmemeyi bilmek gerekiyor. Patronculuk oynanmamalı, oteller kurumsallaşmak zorundadır. Kurumsallaşma kaliteyi getirir, kurumsallaşmak 21.yy da mecburidir. Zor ve uzun bir süreçtir ama sonuçları kurumun faydasınadır. 
 
ANTALYA ALANYA ARASINA TREN KONULMALI  

Antalya- Alanya arasında tren konmalı, toplu taşımacılık kıyı şeridinde geliştirilmeli. Ülkemiz coğrafyasını, tarihi ve kültürel değerlerini çok iyi yansıtan cazibe merkezi yerler, sanatsal gösteriler, ilgi çekici festival, şenlik, farklı kültürlere hitabeden eğlence organizasyonları gibi farklı alternatiflerle turizm yelpazemizi güçlendirmeliyiz. Ülkemizin marka değerini ön plana çıkarmalıyız. 
 


Bu Haber 10.02.2013 - 19:00:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Fevzi Kurukavak 22.03.2021 - 03:00

    Sayın Emir DEMİRCİ röportajınızı keyifle ve okudum .1998-2000 yılları arasında hotellenizde ön büro departmanında çalışmıştım rahmetli dedeniz işe almıştı.Hemşerim olarak sizlerle gurur duyuyorum başarılarınızın devamını dilerim.

  • nazife 04.01.2014 - 10:32

    sayın emir bey hattim olmayarak otel ne zaman bitecek kış günü boş kaldık allah işini gücünü rast getirsin kolaylıştırsın uzun yılar calıştım inşalah yeni otelde calışmak nasip olur

  • orhan uzunboy 24.05.2013 - 11:01

    19891990 sezonunda rahmetli zeki beyle çalışmıştım emir bey ozamanlar çok küçüktü zeki bey sabah 06:00 kalkar personel girişini keni kontrol eder gece yatana kadar bütün departmanları bizzat denetler herşeye hakim olur düzenli gitmesini sağlardı, bize herzaman adaletli bir baba disiplinli bir patron gibi davrandı hiç hakkımızı yemedi kenisine allahtan rahmet diliyorum emir beyede başarılar dilerim

  • barış erdoğan 14.03.2013 - 08:05

    başarılarınızın devamını dilerim,hayırlı sezonlar emir bey...zeki bey in bayrağını dalgalandırmaya ve devam ettirmeye devam edin...

  • Sevan Ohanyan 12.02.2013 - 11:19

    Ahmet Bey çok güzel özetlemiş. Babadan oğula üzerine hep koyarak, bakış açısını genişleterek güncellediğiniz değerler için tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

  • Volkan Babayiğit 12.02.2013 - 09:52

    Emirhan Hotels grubunun başarıları daim olsun.

  • Engin 12.02.2013 - 09:24

    Emir Bey, sizi ilerde en az Rahmi Koç kadar önemli yerlerde görmek istiyoruz. Size tavsiyem sabah rahmetli Vehbi Bey gibi 6da kalkın, öğlen yemek sonrası 30 dakika şekerleme yapın. Patron çalışırsa, işçi de çalışır. Ben değil biz mantığı ile kaptanlığa devam edin. Siz de vizyon var, gerisi misyon... Durmak yok yola devam. Geleceğiniz parlak önünüz açık. Allah nazarlardan saklasın.

  • Mehmet ÇelebiSaltukova 11.02.2013 - 11:16

    Çıtayı sürekli yüksek tutmak başarının sırrı aslında. Antalya da dev tesisler arasında söz sahibi olmak hiçte kolay olmasa gerek. Ancak hemşehrimiz bunu başarmış. Bu başarısını memleketine, mugoda sahillerine de bir otel yaparak süslese ne kaybeder?.

  • Ahmet Colakoglu 11.02.2013 - 08:33

    Baban seninle , sen de babanla ne kadar gurur duysaniz yeridir. Deden ise mutlaka gulumsuyor olsa gerek. Yolun acik olsun sevgili Kardesim. Cocugun adam olacagi belliydi

  • Aylin Mercan SAK 11.02.2013 - 01:12

    Sene 199496 yıllarında tanıdığım ve keyifle tesislerinde çalıştığım dönemlerde, rahmetli Sayın Zeki Demirci başta vicdanıyla,titizliğiyle,dikkatliğiyle Personelli ile birlikte iç içe canı gönüllükle yürüttüğü ve işlettiği Emirhan ve Side Güneş Hotellerinde oğlu saygıdeğer Ahmet bey ve dedesinin hedefinde yol alan Emir bey bu başarılarını Aile birliği içerisinde Turizm camiasında çok başarı hedeflerde imza attılar. Sayın Zeki beyi rahmetle anar Emir beyin bu hedeflerinde mütavazi duruşuyla ve aynı titizlikle yol almasında tebrik eder ve başarıların devamını dilerim.

  • D.Açıkgöz 11.02.2013 - 11:06

    Emir ey çok güzel konulara değinmişsiniz tebrikler ayrıca başarılar dilerim Emirhan hotels gurubu sizin yönetiminizde kaliteli ve kurumsal bir yapıya kavuşacağından eminim yolunuz açık olsun başarılarınızın devamını dilerim selamlar sevgiler

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.