''Ayasofya’daki mozaikler ve ikonalar sökülmeli''

''Ayasofya’daki mozaikler ve ikonalar sökülmeli''
Sakarya Üniversitesi’nde ‘tarih profesörü’ olarak görev yapan Ebubekir Sofuoğlu Ayasofya’daki mozaiklerin ve ikonaların sökülmesi gerektiğini savunarak, ‘Cmide fahişe olur mu?’ dedi.

Müze statüsü kaldırılarak ibadete açılan Ayasofya ile ilgili tartışmalar sürüyor. Yapıda bulunan ikon ve mozaiklerin nasıl ‘kapatılacağı’ tartışılırken, Sakarya Üniversitesi’nde ‘tarih profesörü’ olarak görev yapan Ebubekir Sofuoğlu söz konusu ikona ve mozaiklerin sökülmesi gerektiğini savundu. İmparatoriçe Zoe için ‘Fahişe’ ifadesini kullanan Sofuoğlu sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Camide Fahişe olur mu? Fakat, İKONLAR ortadan kaldırılmazsa Fatihin Emaneti Ayasofya, Fahişe ZOE ile Fahişenin sergilendiği Dünyadaki ilk cami olacak. Bu yönüyle emanetine saygısızlık yaptığımız Fatihin, ortadan kaldırdığı İKON yani PUTLARI koruma saçmalığına bir son verin artık.”

İbrahim Kalın’dan açıklama

NTV’deki ‘Özel Röportaj’ programına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 Temmuz’da kılınacak cuma namazı ve sonraki ibadetlerde fresk ve mozaiklerin kapatılmasına ilişkin çalışmalarda varılan son noktayı şöyle açıkladı: “Işık sistemi olmayacak. Bir perde sistemiyle bunların kapatılması üzerinde çalışılıyor şu anda, son aşamaya gelinmek üzere. Buradaki temel ilke bu mozaiklere, tasvirlere, binanın tarihi dokusuna ve mimarisine hiçbir şekilde zarar verilmemesi.”

zoe



Bu Haber 20.07.2020 - 09:40:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ibrahim 20.07.2020 - 10:45

    Utanç verici bir zihniyet. Bir de tarih profesörü ünvanı vermişler. Ayıp ayıp..

  • Bek Xan 20.07.2020 - 10:42

    Profesor bu dilde konusmaz!!!!Profesor nami agirdir genis,derin,ileri goruslu cagdasliktir.Uzuldum .......

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.