Yunanistan Merkez Bankası, ocak-eylül döneminde ülkeye giriş yapan ziyaretçi sayısını açıkladı.
Turizm Güncel - Dış Haberler
2022 yılının ilk 9 ayında Yunanistan’a gelen ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 104 artarak 23,7 milyona ulaştı. Yunanistan’a büyük bir talebin olduğu belirtilse de ziyaretçi sayısının 2019’un yüzde 12 gerisinde kaldığı gözlemlendi.
İngiltere zirvede
Pandemi sırasında, Almanya, Yunanistan için en büyük pazar kaynağıydı. Fakat ilk dokuz aylık verilere göre İngiltere, en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında zirveye ulaştı.
Ocak-eylül döneminde ülkeye İngiltere’den gelen ziyaretçi sayısı yüzde 228 artarak 3.9 milyona, Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısı ise yüzde 64 artışla 3,6 milyona ulaştı.
Amerikan pazarından da yüzde 183 artışla 835 bin turist gelirken, uğradığı yaptırımlar nedeniyle yüzde 100’den fazla düşüş yaşanan Rusya’dan 31 bin ziyaretçi geldi.
Turizm geliri 15,6 milyar euroya ulaştı
Yunanistan Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre turizmden edinilen gelir 2019'a göre yüzde 3,1 düşüşle 15,6 milyar euroya ulaştı.
İngiltere pazar kaynağı, tüm yılı önde kapatabileceği belirsizken Alman tur operatörlerine göre sonbahar tatil aylarından Ekim ayı için Yunanistan'a çok sayıda rezervasyon yapıldı. Dahası, satışlar ziyaretçi sayılarından çok daha hızlı büyüyor.
Öte yandan sektör araştırmacılarından Travel Data + Analytics (TDA), Ağustos sonuna kadar yapılan rezervasyonlara bakarak Yunanistan için yüzde 22'lik bir artışı rapor etti. Bir taraftan, bu, fiyatlardaki yükselmeden kaynaklansa da diğer taraftan, pek çok turist daha uzun süreli ve daha yüksek fiyatlı oteller için rezervasyon yaptı.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri