''Divan Grubu'nu daha iyi yerlere getirmek için adımlar atacağız''

''Divan Grubu'nu daha iyi yerlere getirmek için adımlar atacağız''

Ocak ayının başında Divan Grubu'nun genel müdürlüğüne getirilen Murat Tomruk, grubu büyütmek istediklerini açıkladı.


TurizmGüncel

Sektörel medya temsilcileriyle Divan Brasserie Beyoğlu'nda bir araya gelen Murat Tomruk, hem Eskimeyen Tatlar Menüsünü tanıttı, hem de şirketin büyüme hedefleri ile ilgili bilgiler paylaştı. Toplantıya Divan Grubu Oteller Direktörü Göksenin Kürkçü, Divan Grubu Oteller Satış Direktörü Deniz Dikkaya, Divan Grubu Pazarlama Direktörü Akşın Güngör ve Divan Grubu Restoranlar Sorumlu Müdürü Cem Doğan da katıldı.

''31 yıldır Koç topluluğunda çalışıyorum''

2 Ocak itibariyle otelleri, restoranları ve pastaneleri ile hizmet veren Divan Grubu’nun başına geçen Murat Tomruk, Koç Topluluğunda 31 yıldır strateji ve planlamada çalıştığını belirtti. Bu süreçte şirketin bütünsel bakış açısını hazmettiğini kaydeden Tomruk, ‘’Holding yöneticilerimiz bana ‘hadi biraz sahaya in’ dediler. Ben de önce Setur’a geçtim. Orada epey dinamik çabalarımız oldu. 2 Ocak’tan bu yana da Divan Grubu’nun genel müdürlüğü görevini üslendim. Güzel bir ekip oluşturduk ve özveriyle çalışıyoruz.’’ dedi.

''64 yıllık bir şirketiz ve daha iyi yerlere gelebiliriz''

Büyüme taraftarı bir yönetici olduğunu belirten Murat Tomruk, ‘’Setur’da bunu yaptım. Divan Grubu’nda da büyüme ihtiyacını görüyorum. 64 yıllık bir şirketiz ve daha iyi yerlere gelebiliriz. En itibarlı markalardan biriyiz. Müşteri memnuniyeti konusunda muazzam bir seviyeye ulaştık. Divan’ı daha iyi yerlere getirmek adına adımlar atacağız ve bunlarla ilgili duyuruları yapacağız.’’ diye konuştu.

''Turizm geleceğin ve deneyimin sektörü''

Turizm sektörünün farklı bir ekonomik etkinlik alanı olduğunu belirten Murat Tomruk, ‘’Turizm bildiğimiz üretim sektörü gibi değil, geleceğin ve deneyimin sektörü. Dolayısıyla Türkiye’nin daha fazla katma değer üretmesi ve bu sektörden aha fazla pay alması lazım. Her şey deneyim kazanımı üzerine. İnsanlar artık satın almak istemiyor, deneyim yaşamak istiyor.. Biz de buna yatırım yapacağız. Bu konuda ülke olarak muazzam bir derinliğimiz var.’’ dedi.

''Divan markasının Avrupa’da bulunması gerekir''

Divan Grubu’ndan ok sonra sektöre girmiş markaların yurt dışında otelleri olduğuna dikkat çeken Murat Tomruk, Divan Grubu’nun sadece Erbil, Bakü ve Batum’da tesisleri bulunduğunu hatırlattı. Divan’ın Avrupa’da bulunması gereken bir marka olduğunu kaydeden Tomruk, resort otel yatırımı ve franchise düşünüp düşünmedikleri sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Resort önceliğimiz değil, franchise vermiyoruz''

‘’Yatırımlarımlarda önceliği güçlü olduğumuz alanlara veriyoruz. Biz şehir otelciliğinde güçlü bir markayız ve öncelik burada olacak. Müşteri memnuniyeti ve marka itibarı nedeniyle, ne otellerde ne de restoran ve pastanelerde franchise veriyoruz. Resort yatırımını reddetmiyoruz, daha doğusu hiçbir yatırımı reddetmiyoruz ancak önceliğimiz şehir otelciliğinde. Bizdeki müşteri memnuniyeti ticari kabullerin ötesinde. Bunu yerine getirmek için gerektiğinde zarar ederiz. İstesek biz de 50 tane franchise verebilirdik ancak bu sefer başka sorunlar da gündeme gelecekti. Franchise ile bu kaliteyi daim kılamayabilirsiniz.’’

Murat Tomruk konuşmasına, yeni aytırımlarla ilgili olarak, farklı konseptler, deneyim ve teknolojinin altını çizdi.

Eskimeyen Tatlar Menüsü misafirlere sunulacak

Toplantıda Divan’ın Eskimeyen Tatlar Menüsü de basına tanıtıldı. Eskimeyen Tatlar Menüsü'nün, 5 yıl önce başlattıklarını belirten Murat Tomruk, ''Biz ülkemize ait bu tatların daha geniş kitleler tarafından biliniyor ve tadılıyor olmasını istiyoruz. Bu nedenle Eskimeyen Tatlar Menüsünü bu yıl hem restoranlarımızda hem de otellerimizde misafirlerimize sunacağız. 16 Marttan itibaren iki ay boyunca bu tatları misafirlerimize sunacağız'' dedi.

Ürünler ait oldukları yörelerden getiriliyor

Divan Grubu Restoranlar Sorumlu Müdürü Cem Doğan ise Eskimeyenler Tatlar Menüsü’nün isminin Semahat Arsel tarafından yazılan bir kitaptan geldiğini söyledi. 1996 yılında Türkçe, İngilizce ve Fansızca olarak basılan kitabın tüm tesislerde satılmaya devem ettiğini kaydeden Cem Doğan, menüde doğal mevsim ürünlerinin kullanıldığını, ürünlerin ise ait oldukları yörelerden getirildiğini söyledi. Menünün tamamının Türk aşçılar tarafından hazılandığını kaydeden Doğan, İtalyan şef Jean Car’ın sunum ve dekorasyon konusunda destek olduğunu ifade etti. Doğan, menünün iki ay boyunca Divan Grubu’na ait tüm otel ve restoranlarda sunulcağını da sözlerine ekledi.



Bu Haber 11.03.2020 - 09:27:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.