Dijital dönüşüm başladı

Dijital dönüşüm başladı

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, dijital dönüşümün nabzını tutuyor.


TURİZM DİJİTAL DÖNÜŞÜME EN ÇOK İHTİYAÇ DUYAN SEKTÖRLERDEN BİRİ

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi tüm dünyadan sektör temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor. İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla bu yıl ilk kez kurulan “ttitech” Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü kapsamında fuarın ilk günü gerçekleşen Hotel Runner Theather etkinliğinde, turizm sektörünün oyun kurucuları ile teknoloji devleri bir araya geldi. Temsilciler dijital dönüşüme en çok ihtiyaç duyan sektörler arasında turizmin ilk sıralarda yer aldığı görüşünde hem fikirdiler.

ONLINE SEYAHAT PAZARININ ÖNÜ AÇILDI

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve internetin yaygın bir şekilde kullanılması, online seyahat pazarının önünü açarak turizm sektörünü olumlu etkiledi. 

Dijital platformun öncü kuruluşlarından biri olan Hotel Runner kapsamında düzenlenen etkinliğin ilk gününde, ‘turizmde dijital dönüşüm’, ‘online dağıtım ve yeni pazarlara açılma stratejileri’, ‘oteller için global ödeme platformları’, ‘havayollarında dijitalleşme ve yeni trendler’ gibi konular ele alındı. 

DEĞERİ YÜZDE 500 ARTAR

Dijitalleşmenin turizm sektöründeki önemini anlatan Hotel Runner Kurucu Ortağı Ali Beklen turizmin dijitalleşebilmesi için tüm katmanların birleştiğini, dönüşümden korkmaya gerek olmadığını belirtti. Beklen konuşmasında Türkiye’nin envanteri dijitalleşirse değerinin yüzde 500 artacağını söyledi. 

Dijital dönüşümün katma değeri de arttıran büyük bir etken olduğuna değinen Hotel Runner Kurucu ortaklarından Arden Agopyan ise hizmet ve insan ilişkisine dayalı olan turizm sektörünün dijitalleşme sürecinin zorlu başladığını ancak şu an çok güzel yerlere geldiğini söyledi.



Bu Haber 07.12.2018 - 14:30:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.