'Devlet adına yapılan bir şeyin domino taşı gibi yıkıcı etkileri olabilir'

'Devlet adına yapılan bir şeyin domino taşı gibi yıkıcı etkileri olabilir'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, turizmin Türkiye'nin petrolü olduğunu ancak çıkartmak için yeterli çaba sarf edilmediğini ifade etti. Uluslararası teknoloji şirketlerinin seyahat pazarını ele geçirdiğini ve faaliyet gösterdiği ülkelerde vergi vermediğini dile getiren Ersoy, diijital kapütilasyon olarak tanımladığı durumla ilgili, ''Devlet dediğiniz, ülke dediğiniz şey çok farklı imiş. Bir şeyi yaparken başka şeyleri de yıkıyorsunuz aslında. Domino taşı gibi etkileri oluyor. Benim gibi iş hayatında değilseniz, dijital kapitülasyonları fark etmeniz mümkün değil.'' ifadelerini kullandı.


Alman Lisesi mezunu olan Bakan Ersoy Alman Lisesi'nin başta iş disiplini olmak üzere kendisine çok şey kattığını belirtti. Lise yıllarında okul başkanı seçilmesi ile siyaset hayatının temellerinin atılmaya başladığınaı söyleyen Ersoy, okul başkanlı görevinin bakanlıkla benzerlikler gösterdiğini ifade etti.

'BİR ŞEYİ YAPMADAN ÖNCE YERİNDE GÖRMEK İSTERİM'

Sabah Gazetesi'nden Sonat Bahar'a konuşan Mehmet Ersoy, kendisine yöneltilen'' Türkiye'nin doğusuna yöneldiniz ilk olarak. Bir dizi gezi gerçekleştiriniz. Önce bir fizibiliteçalışması mı yapıyorsunuz?'' şeklindeki soruya ''Doğru kararları alabilmek için, bir şeyi yapmadan önce kağıt kalem üzerinde karar vermektense yerinde görmeyi, gözlem yapmayı tercih ederim'' diye yanıt verdi.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA BİR HAZİNE YATIYOR

Mardin'e ilk kez gittiğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kültürel ve arkeolojik değerleri ile inanılmaz bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Ersoy o bölgenin hazine değerinde olduğunu, ufak bir kaç dokunuşula harekete geçecek bir potansiyele sahip olduğunu da ekledi.

'İŞ HAYATINDA DEĞİLSENİZ DİJİTAL KAPİTÜLASYONLARI FARK ETMENİZ MÜMKÜN DEĞİL'

Bakan Ersoy konuşmasında olaylara devlet gözüyle bakmanın vatandaş gözü ile bakmaktan çok daha farklı olduğunu, devlet adına yapılan bir şeyin domino taşı gibi yıkıcı etkileri olabileceğini ifade etti.

DİJİTAL KAPİTÜLASYONLARI İŞ HAYATINDA OLMADAN FARKETMEK ZOR

Teknoloji ile birlikte, global teknoloji şirketlerinin tek kurşun atmadan ticari faaliyetleri ele geçirdiklerini, konforu ve imkanları verip toplumu buna alıştırdıklarını belirten Ersoy, bu şirketlerin vergi ödemeden ülkelere nüfuz ederek sınır kapılarını dijital olarak işgal ettiklerini vurguladı.

İş hayatı içinde olmadan 'Dijital kapitülasyon' diye tanımlanan bu düzeni farketmenin zor olduğuna da değinen Ersoy bu şirketlerin hiç kimseye hesap vermeden ilerlediklerini, buna göz yumulursa Türkiye'nin de sömürülen bir ülke olacağını belirtti.

YABANCI FİRMALARA DA KAPIMIZ AÇIK

Ersoy bu durum karşısında sektör olarak önlem almakta geciktiklerini ifade etti. Yeri girişimcilere şans verilmesi gerektiğine inandığını belirten Ersoy, yerli firmalarla aynı şartlarda çalışmayı kabul ettikleri takdirde yabancı firmalara da kapılarını açık olduğunu vurguladı.

'KİMSEYE HAK ETMEDİĞİ KADARINI VERMEZDİ'

İşe ikiz kardeşi ile öğrencilere turlar düzenleyerek başladığını belirten Ersoy, babasının varlıklı olmasına rağmen kimseye hakettiğinden fazlasını vermediğini hep çalışıp kazanmak zorunda olduğunu vurguladı.

Babasının bu tutumunun iş hayatında kendine çok faydalı olduğunu, işini şansa bırakmadan tüm olasılıklara göre yedek plan hazırlamayı öğrendiğini belirtti.

'BİZİM PETROLÜMÜZ TURİZM'

Türkiye'nin dünya üzerindeki en zengin turizm varlığına sahip olduğuna değinen Ersoy, turizmin Türkiye'nin petrolü olduğunu ama ortaya çıkarmak için yeteri kadar çalışılmadığını vurguladı.
Türkiye'de turizmden elde edilen gelirlerin hakettiğinden çok düşük bir seviyede olduğunu iafede eden Bakan Ersoy Türkiye'nin sahip olduğu eşsiz varıkları, gerekli olan tüm dinamiklere sahip olmasına rağman değerlendiremediğini söyledi.

Bakan Ersoy sektörün tüm paydaşlarını ortak bir hedefe odaklayarak bunu hep birlikte başarabileceklerine inandığını vurguladı.


Bu Haber 24.12.2018 - 10:45:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.