Datça, Dikili ve Özdere'de peş peşe orman yangınları

Datça, Dikili ve Özdere'de peş peşe orman yangınları

Hafta sonu Ege kıyılarında peş peşe yangınlar çıktı. Datça'da çıkan yangının sabotaj olduğu belirtildi.


Dikili'de 20 hektar orman zarar gördü

Pazar günü Muğla'nın Datça ilçesi ile İzmir'in Dikili ve Menderes ilçesine bağlı Özdere bölgesinde peş peşe orman yangınları çıktı. Dikili'nin Çandarlı bölgesi Yaylayurt mevkiindeki yazlıkların bulunduğu ormanlık alanda akşam saatlerinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. 5 helikopter ve 25 arazöz, 3 dozer, 5 su tankeri ve çok sayıda ekibin yanı sıra iş makineleri, itfaiye ve orman araçlarıyla müdahale edilen yangında, 20 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

İzmir'deki diğer yangın ise Menderes ilçesine bağlı, tuistik otellerin de bulunduğu Özdere bölgesinde çıktı. Yangın nedeniyle bölgede bulunan otellerin tahliye edildiği ve misafirlerin bölgedeki başka otellere nakledildiği açıklandı.

Özdere'de oteller tahliye edildi

Yangının kontrol alındığını belirten Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, yangın sonrası soğutma çalışmalarının sürdüğünü ve yangında can kaybı yalanmadığını ifade etti. 2 otelde kalanların tahliye edildiğini belirte Tiryaki, "Yangın kontrol altına alınmış gözüküyor. Özdere turizm bölgesi, oteller bölgesi. 5, 4 yıldızlı otellerimiz var. Buradaki yerli ve yabancı turistlerimizi bölgedeki diğer otellerimize naklettik. Herhangi bir can kaybı gözükmemektedir. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz." diye konuştu.

Datça'daki yangın PKK sabotajı

Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Palamutbükü mevkiinde, iki alanda orman yangını çıktı. Yangında 5 hektardan fazla alan zarar görürken, alevlerin yerleşim yerlerine 200 metre kadar yaklaştığı öğrenildi.

Öte yandan konuya ilişkin Datça Belediyesi'nin Twitter hesabından "Mesudiye Maşaçukuru'nda da yangın çıktı. Sabotaj ihtimali var. İtfaiye ekiplerinin yanısıra Jandarma ve polis ekipleri de harekete geçiyor" açıklaması geldi.

Terör örgütü PKK'ye yakınlığı ile bilinen ANF haber ajansı, sabotajı "Halkların Birleşik İntikam Milisleri" (HBİM) üstlendiğini yazdı.



Bu Haber 01.07.2019 - 08:44:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.