Otelde iki işçinin öldüğü vinç 'kazası' göz göre göre gelmiş

Otelde iki işçinin öldüğü vinç 'kazası' göz göre göre gelmiş

Geçtiğimiz mayıs ayında Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bulunan Rimedya Hotel'in camlarını silerken vinç düşmesi sonucu iki işçi hayatını kaybetmiş.


Soner Oğuz ve Adil Demir isimli iki işçinin feci şekilde yaşamını yitirdiği kazanın detayları, mahkemede ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak vinç operatörü Ali A., vinç şirketinin müdürü İdris M. ve otel sahibi Mehmet A. hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor.

Bursa'da Bugün isimli yerel gazetede yer alan habere göre, tutuklu yargılanan vinç operatörü Ali A. vinci kurdukları yerin sıkıntılı olduğunu söyledi. Ali A., "Sebebini bilmediğim bir sallantı oldu. Vinci kuracağımız yer sıkıntılıydı. Soner bana çok ısrar etti. 'Bu işi yapmazsak bizi kovarlar' dedi. Ben vinci oraya kurmak istemedim. (...) Kumandaya basmadan vinç sallanmaya başladı. Vinç yan yatınca yanlarına koştum. İkisinin de yerde hareketsiz yattığını görünce hemen ambulansı aradım.'' dedi.

Otelin sahibi Ahmet A. ise, otelin temizliği için kazada hayatını kaybeden Soner Oğuz ile anlaştığını ve sıkıntı olmaması için sözleşme yaptığını söyledi. Anlaşma yapılırken vincin tam donanımlı olduğunun söylendiğini belirten Mehmet A., bu işin kendisini insani boyutta üzdüğünü söyledi.

Hayatını kaybedenlerin aileleri sanıklardan şikayetçi olurken, Ali A.'nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.



Bu Haber 27.08.2019 - 10:52:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.