''Bu teklif yasalaşırsa turizm durma noktasına gelir''

''Bu teklif yasalaşırsa turizm durma noktasına gelir''

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kurulması teklifinin yasalaşması durumunda turizmin durma noktasına geleceğini söyledi.


Apar topar komisyondan geçen ve burada görüşüldükten sonra TBMM'ye sevk edilen Türkiye Turizm ve Tanıtım Ajansı Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifine, itirazlar ve eleştiriler gelmeye devam ediyor.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan bu yasanın turizm sektörünü durma noktasına getirireceğini savundu. Teklifin bu galiyle yasalaşması durumunda turizmcilerin Ajansa cirolarının yüzde 1'ine varan onarlarda pay ödeyeceğini hatırlatan Türkkan, ''Bu pay da karlarından değil, cirolarından kesilecek. Turizmci, kar da etse zarar da etse bu payı ödemek zorunda kalacak. Bu durum ekonomik sıkıntılar nedeniyle sırtını doğrultmaya çalışan turizmcimizin, vergiden çok tanıtım payı ödemesi anlamına gelmektedir. Kanun teklifine göre, ilk ödemeyi 26 Ekim'de yapmak zorunda bırakılan ve bu yılki gider kalemlerinin içine bu payı eklememiş olan nice turizmcimiz, böylece iflasa sürüklenecektir.” ifadelerini kullandı.

Kanun teklifine göre Turizm Ajansı'nın bütçesinin Sayıştay tarafından denetlenmeyeceğini de vurgulayan Türkkan, “Ajans kesinlikle denetime tabi olmalıdır. Yapacağı ihalelerin nasıl olacağı, hangi yandaşlara verileceği meçhul. Ajansın, Kamu İhale Kanunu'ndan muaf tutulması da hüküm altına alınıyor” dedi.



Bu Haber 08.07.2019 - 08:35:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.