Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Muğla'da hangi parti kimi aday gösterdi?

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Muğla'da hangi parti kimi aday gösterdi?

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde hem Muğla’da hem de Marmaris ve Fethiye’de durum karışık. Peki hangi parti/ittifak nerede kimi aday gösterdi, bir önceki seçimde partiler buralarda nasıl bir performans göstermişti?


TurizmGüncel

Yerel seçimlerde hem Muğla’da hem de kentin turizm merkezleri Marmaris ve Fethiye’de tablo oldukça karışık.

MARMARİS’TE ALİ ACAR DSP’DEN ADAY

CHP’nin Marmaris’te Ali Acar’ı aday göstermemsi üzerine bayrak açan Acar, partisinden istifa ederek DSP’den belediye başkan adayı oldu. AK Parti’nin ise daha önceden Yazıcı Otellerinin sahibi Serkan Yazıcı’yı aday göstermişti. CHP’nin Marmaris Belediye Başkanlığına aday gösterdiği isim ise, 2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi seçilen Mehmet Oktay oldu. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Marmaris Beldiye Başkanlığını yüzde 49,65 ile Ali Acar kazanmıştı. Aynı seçimde AK Parti’nin adayı Ali Doğan Tuğay yüzde 35, MHP’nin adayı Zafer Alkan ise yüzde 7,59 oy almıştı. 31 Mart’ta yapılacak seçimde, Marmaris’i kimin kazanacağı konusunda DSP’nin adayı Ali Acar’ın performansı belirleyici bir rol oynayacak gibi görünüyor.

FETHİYE’DE DE FOTOĞRAF NET DEĞİL

Marmaris’teki karmaşa Fethiye’de de söz konusu. CHP’nin Alim Karaca, Cumhur İttifakı’nın (AKP+MHP+BBP) Muhittin Kayabaş ve İYİ Parti’nin Nagihan Bulut’u aday gösterdiği Fethiye’de, mevcut Başkan Behçet Saatçı aday olmadı. Saatçı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağımsız aday olarak girecek.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Fethiye Belediye Başkanlığını yüzde 33 oyla DP’den aday olan Behçet Saatçı kazansa da, CHP ve AK Parti’nin adaylarıyla arasında büyük bir fark bulunmuyor. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin adayı Keramettin Yılmaz yüzde 28,5, AK Parti’nin adayı Muhsin Eryılmaz ise yüzde 27,5 oy almıştı. Behçet Saatçı’nın bulunmadığı denklemde Fethiye Belediye Başkanlığı seçimlerinde ortaya nasıl bir tablonun çıkacağı henüz belli olmazken, adayların kafa-kafaya olduğu belirtiliyor.

BODRUM’DA MEHMET TOSUN’UN ŞANSI YÜKSEK

CHP’nin Bodrum’da aday gösterdiği eski Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’ın adaylığı YSK tarafından düşürülmüştü. Bunun üstüne CHP, Kefi Beach’in sahibi Ahmet Aras’ı, Cumhur İttifakı ise Tahir Aras'ı aday gösterdi. Ancak Bodrum’da İYİ Parti’den aday olan Mehmet Tosun’un kazanma şansının yüksek olduğu belirtiliyor. 2014 yılında MHP’den aday olan Tosun, yüzde 36,45 oy almıştı. Aynı seçimde CHP’nin adayı Mehmet Kocadon yüzde 50’nin üzerinde oy alırken, AK Parti’nin dayı Ali Server Yazgan yüzde 8,5’de kalmıştı.

MUĞLA’DA CUMHUR İTTİFAKI, MİLLET İTTİFAKI, SAATÇI, VE KOCADON YARIŞACAK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığında ise durum daha da karışık. Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Nil Hıdır olurken, Millet İttifakı’nın (CHP+İYİ Parti+Saadet Partisi) adayı ise mevcut başkan Osman Gürün oldu. Bir önceki seçimleri Osman Gürün yüzde 49,12 oy oranıyla kazanırken, şu anki Cumhur İttifakı’nın oluşturan partilerden AKP’nin adayı Mansur Harmandar yüzde 29, MHP’nin dayı Mehmet Erdoğan ise yüzde 18 oy almıştı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı da dahil oldu.

Behçet Saatçı, bugün Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Kocadon’un ofisinden yapılan açıklamada, Saatçı ile Kocadon’un buluşması ‘’abi-kardeş’’ ilişkisi olarak tanımlandı. Her iki adayın birbirine başarı dilediği belirtilen ziyarette ‘ittifak’ konuşulup konuşulmadığına ilişkin bir bilgi verilmedi.



Bu Haber 04.03.2019 - 16:04:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.