Bilgili: İstanbul turizminde iyi iş yapan bize gelsin, ödüllendirelim

Bilgili: İstanbul turizminde iyi iş yapan bize gelsin, ödüllendirelim
İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri İstanbul Turizm Ödülleri ile ilgili önemli mesajlar verdi.


TurizmGüncel

İstanbul turizminde değer yaratıcı çalışmaları teşvik etmeye yönelik bir ödüllendirme sistemi getirdiklerini anımsatan Bilgili, bu yıl dördüncü kez bu ödül törenini gerçekleştireceklerini anımsattı. Turizm camiasının internet siteleri aracılığıyla öneri getirebildiklerini anımsatan Bilgili, mayıs ayının sonuna kadar başvuruların süreceğini hatırlattı.

Haziran ayında tüm jüri üyelerinin toplanıp karar vereceklerini kaydeden Bilgili, ödüllerin de haziran sonu gibi büyük bir törenle açıklanacağını söyledi. Ahmet Emre Bilgili ödül sistemiyle ilgili şu bilgileri verdi:
 
"Bizim kategorilerimiz diğerlerinin aksine az ama turizmde kim değer yaratıcı birşey ortaya koymuşsa aday gösterilebilir. Açıkçası kategorileri fazla çoğaltmak istemiyoruz. Birtakım kuruluşlar çok fazla kategoride ödül veriyor. Ödülü alan kişi bunu bir yere koyuyor. Biz etkili ve etrafında etkili olan bir ödül müessesini yerleştirmeye çalışıyoruz. Bir ödül müseesesini oturtmak kolay değil ama İstanbul Turizm Ödülleri kamuoyu oluşturdu. Değerlendirmeler objektif yapılıyor. Her ne kadar resmi bir kurum bunun koordinatörlüğünü yapıyorsa da asla bir yönlendirme içine girmedik. Bağımsız jürimiz bu çalışmaları ciddi bir şekilde yapıyor."
 
"Turizm sektörüne her zaman proje yaratırken değer yaratmalarını önemsemelerini öneririm. Ödül sıradan olaylara verilmez, sıradan işler ödül almaz. 'Ben ödül alayım' diye proje de yapılmaz. Her kim İstanbul
turizminde bir iş yapmaya kalkışıyorsa bunu ciddiye alsın, değer yaratsın, farklı bir iş yaratsın, bunları görenler de bize haber versin ki, biz de bunları değerlendirmeye alalım ve ödüllendirelim."
 
"İstanbul sıradan turizm yapma dönemini geçirdi. İstanbul'da nitelikli bir turizm yapılmalı. Bunu amaçlayan bir şehir değer yaratma peşinde olmalı. Biz bu şehirde olan herşeyi görmek istiyoruz. Onun için turizm camiasında birileri farklılık yaratmışsa onu bize haber vermelerini istiyoruz."
 
İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Marmara Bölgesi'nde il müdürleriyle dönüşümlü olarak iki ayda bir toplantılar yaptıklarını da ifade eden Bilgili, bu konuda şunları söyledi:
 
"Bu toplantıların ilkini istanbul, ikincisini Sakarya üçünçüsünü de Yalova'da yaptık. Dördüncüsünü Çanakkale'de yapacağız. Düzce'yi bizim bölgeye dahil ettik ve 12 oldu. İki ayda bir toplanıyoruz. Saat 11'00'de başlıyor toplantımız. Hangi ilde toplantıyı yapıyorsak, o il müdürümüz o şehirde yaptıkları iyi uygulamaları anlatıyor. Toplantının ikinci kısmında bütün il müdürlerimiz o ildeyapılanları müzakere ediyor. Böylece şehirlerde olan iyi uygulamaların paylaşılması gibi bir değer yaratmış oluyoruz. İl müdürlerimiz birbirleriyle kaynaşıyorlar, Türkiye'ye örnek olabilecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Daha sonra ortaya çıkan önerilerimizi müsteşarlık
makamına bir yazıyla bütün müdürlerimizin ortak imzasıyla arz ediyoruz. İl müdürlerimizle birlikte son derece memnunuz. İyi uygulamaların paylaşılmasında büyük yarar var. Birbirine yakın, günübirlik gidilebilecek olan il müdürlerimizin bölge toplantılarını kendiliğinden başlatmasını temenni ediyoruz." 


Bu Haber 09.04.2012 - 10:26:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.