Bayrampaşa'da otel arsasındaki hukuksuzluk meclis gündeminde

Bayrampaşa'da otel arsasındaki hukuksuzluk meclis gündeminde
Eski Bayrampaşa Belediyesi Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge'nin, Fadıl Akgündüz'ün yönettiği Caprice Gold Oteli'ne belediyenin kullanımına ait 50 milyon lira bedel biçilen arsayı aylık 5 bin liraya kiralaması Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.


CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Fadıl Akgündüz'ün tutuklanma sebebini oluşturan, İstanbul'daki Caprice Gold Projesi'ne ilişkin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması talebiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Zaman'dan Abdulkadir Cembekli'nin haberine göre, sabıkalı bir geçmişe sahip olmasına rağmen, Akgündüz'ün Caprice Gold Projesi ile vatandaştan para toplamasının etkin denetlenmemesinin nedenlerini soran Tamaylıgil, yeni mağdurlar oluşması durumunda, sorumlu olan kamu kurum ve kuruluşlarını da Başbakan Davutoğlu'na sordu.

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi ile yapılan kira sözleşmesinin içeriğinde ilgili mülkün üzerine bu tür bir otel yapımına imkân tanıyan bir madde olup olmadığını soran Tamaylıgil, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

“Kira sözleşmesine konu olan gayrimenkulün kullanım şekli hakkında tanım veya sınırlama bulunmakta mıdır? Kiraya verilen gayrimenkul ile ilgili ihaleye çıkılmadan önce kamu yararı da gözetilerek rayiç bedeli tespit için bir ekspertiz raporu hazırlanmış mıdır? Hazırlandıysa raporun içeriği nedir? İhaleye giren firmalar ya da şirketler için şartnamede hangi kriterler bulunmakta mıdır? Gayrimenkulün kullanım aşamasında takibi yapılmış mıdır? İhale şartnamesi ile uygunluk var mıdır? Geçmişte çok sayıda mağdur yaratan şirket ve yöneticilerinin yeniden benzer bir tablo yaratmasından devletin hangi kurum ve kuruluşları sorumludur?” Otelin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınmış turizm yatırım belgesi olup olmadığını soran Tamaylıgil, “İlgili mevzuatımızda 7 yıldızlı otel derecelemesi var mıdır? Eğer yoksa bu derecelendirme kullanılarak yapılan reklamlar ve ortaklık için oluşturulan ücretler ve devre mülk değerlerini yüksek gösterebilecek yanlış beyanlar nedeniyle meydana gelen mağduriyetlerin sorumlusu, hangi kurul ya da kuruluştur. Bu reklamlara müdahil olunmuş mudur?” dedi.

‘SPK NEDEN ÖNLEM ALMADI?'

SPK'nın Fadıl Akgündüz'e karşı neden önlem almadığını soran Tamaylıgil, “SPK, Caprice Gold ile ilgili etkin denetim yapmış mıdır? Yapılmadıysa gerekçeleri nelerdir? Söz konusu proje kapsamında vatandaşlardan toplanan para miktarı belirlenmiş midir? Caprice Gold ile ilgili açıklamaları Fadıl Akgündüz'ün yapmasına karşın ilgili şirketlerin akrabaları üzerinde olduğu beyan edilmektedir. Muvazaalı konumda olduğu görülen şirketin para toplama işlemleri incelenmiş midir? İncelenmediyse gerekçeleri nelerdir? Fadıl Akgündüz'e ait şirketler konusunda daha önce hukuki soruşturmaya taraf olan Sermaye Piyasası Kurulu Caprice Gold ile ilgili bir inceleme yapmış mıdır? İnceleme yapıldıysa sonuçları nelerdir?” ifadelerini kullandı.

Fadıl Akgündüz, Caprice Gold ve Caprice Maldivler projeleri ile piyasadan yaklaşık 1 milyar lira toplamasına rağmen vaat ettiği projeleri yarım bırakmıştı. Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut, nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla tutuklanmıştı.



Bu Haber 09.01.2016 - 09:23:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.