Bakanlık yurt dışı fuarında Dalyan’ı ‘Marmaris’ diye tanıttı

Bakanlık yurt dışı fuarında Dalyan’ı ‘Marmaris’ diye tanıttı

Hollanda’da düzenlenen Utrecht Fuarında tanıtım skandalı yaşandı.


Hollanda’nın Utrecht şehrindeki Uluslararası Utrecht Turizm Fuarına katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tanıtım için hazırladığı panoda Marmaris yerine Dalyan fotoğrafı kullandı.

‘7 destinasyonda 153 bisiklet rotası’ sloganıyla hazırlanan afişte, Nevşehir-Kapadokya, Antalya – Perge ve Muğla – Marmaris isimleri yazarken, Marmaris yerine Dalyan fotoğrafı kullanılması dikkat çekti.

Ali Mürşit Yağmur: En büyük sıkıntılarımızdan birisi...

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından birisi olan ve binlerce turizmcinin katıldığı böyle önemli bir fuarda yapılan bu hatayı gören turizmciler bu hatayı Bakanlığa yakıştıramadı. Turizmcilerin cebinden toplanan paralarla finanse edilen, harcamaları tartışma konusu olan TGA yetkililerinin böyle önemli bir hatanın gözünden kaçması ise eleştirilere sebep oldu. Dalyan Otelciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur afişte Antalya- Perge ile Fethiye-Muğla fotoğraflarının doğru kullanıldığını ancak Marmaris yerine Dalyan fotoğrafının kullandığını ifade etti. Fotoğrafın gözden kaçmış olabileceğini belirten Yağmur, " Bizim en büyük sıkıntılarımızdan birisi bu tür yerlerin tanıtılmasında ciddi sıkıntıların yaşanıyor. Küçük bölgeler, oteller bu tür fuarlara gelemiyor. Kendisini tanıtmakta sıkıntı çekiliyor. Bizim butik şekilde alternatif turizm olarak devam etmemiz isteniyorsa doğru tanıtılmamız gerekiyor" dedi.



Utrecht Turizm Fuarı Dalyan


Kültür ve Turizm Bakanlığı gelen tepkilerin ardından afişe müdahale ederek 'Marmaris' yazısının üstüne 'Dalyan' yazan bir stiker yapıştırdı.

Dalyan



Bu Haber 11.01.2023 - 12:39:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.