Bakan Ersoy’a KOMER ile ilgili soru önergesi

Bakan Ersoy’a KOMER ile ilgili soru önergesi
Adeta çürümeye terk edilen KOMER ilgili Bakan Ersoy’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verildi.

Üç yıldır atıl durumda olan, elektriği/suları kesilen ve çatısı akmaya başlayan 370 milyon liralık Kuşadası Efes Kongre Merkezi (KOMER) Meclis gündemine de talındı.

Bir gün gazetesinde yer alan habere göre CHP Aydın Milletvekilli Bülent Tezcan konuyu mecliste taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a soru önergesi verdi. Tezcan, Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a şu soruları yöneltti:

-Çoğunluk hissesinin, kamu kurumlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığı (yüzde 37), Aydın Valiliği (yüzde 6,50), Kuşadası Belediyesi (yüzde 1,08) ve yarı kamu kurumu niteliğindeki TÜRSAB’a (yüzde 49,45) ait olan bu tesisin rehabilitasyonu sağlanarak, tekrar hizmete açılması düşünülmekte midir?

-Bakanlığınızın bu yöndeki son çalışmaları nelerdir?

"Tüm paydaşlar elini taşın altına koymalı"

Öte yandan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise Efes Kongre Merkezi’nin en kısa sürede tekrar faaliyete geçmesi için en başından beri büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “Kuşadası’nda turizmi 12 aya çıkarmak için yapılan en büyük yatırımlardan biri olan KOMER için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Daha önce KOMER'i kent ekonomisine kazandırmak amacıyla hazırlattığımız bir projeyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın eski Valisi Yavuz Selim Köşger ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ile paylaşmıştık. Projemize TÜRSAB çok büyük destek vermişti. Ancak daha sonra sonuç alamadık. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu da konuyu yakından takip ediyor. Efes Kongre Merkezi’nin yeniden faaliyete geçmesi için 18 Ekim’de yapılacak genel kurul öncesi tüm paydaşların yer aldığı bir işletme şirketi kurmamız gerekiyor. Ancak bu konuyla ilgili Kuşadası’ndaki herkes taşın altına elini koymalı. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB da işletme şirketine desteğini esirgememeli” diye konuştu.



Bu Haber 11.10.2021 - 20:37:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.