Avrupa’da turizm 2022’de nasıl olacak?

Avrupa’da turizm 2022’de nasıl olacak?

Avrupa Seyahat Konseyi tarafından hazırlanan rapor, 2022 yılında Avrupa’da turizmin nasıl olacağına ilişkin önemli ip uçları sunuyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Avrupa Seyahat Konseyinin (ETC) hazırladığı raporda, Avrupa genelinde yüksek bir seyahat arzusunun olduğuna dikkat çekildi. Avrupalıların mali durumları ilgili endişelerinde ‘ihmal edilebilir’ bir artış olduğu belirtilen raporda, alışılageldiği üzere en çok tercih edilen bölgelerin ise Batı ve Güney Avrupa olduğuna dikkat çekildi.

ETC’nin hazırladığı rapordan dikkat çeken noktalar şöyle:

* Avrupa’da seyahat etme isteği yüzde 75 ile yeni bir zirve yakaladı. Benzer şekilde, tatil amaçlı seyahat etme planı ise yüzde 76 ile 2020’den bu yanaki en yüksek seviyeye ulaştı.

*Vaka sayılarındaki düşüle rağmen seyahat sektörünün toparlanmasında AB korona sertifikası yüzde 60, aşıların başlaması ise yüzde 59 rol oynadı.

*Seyahatte ne büyük güven unsuru olan aşının yerini 2020’den bu yana ilk defa esnek iptal politikaları be kısıtlamaların kaldırılması aldı.

*Her türlü kısıtlamaya rağmen seyahat planını gerçekleştireceğini belirtenlerin oranı yüzde 27 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

*Avrupalıların yüzde 70’i haziran-eylül arasındaki dönemde seyahate çıkacak. Seyahatçilerin yüzde 56’sı Avrupa içini tercih edecek.

*Avrupa’da en popüler destinasyonlar olarak İspanya, İtalya ve Fransa öne çıkıyor.

*Avrupalılar yüzde 22 ile en çok deniz-kum-güneş için seyahat edecek. Onu yüzde 15 ile şehir gezileri ve yüzde 15 sahil ve deniz gezileri izleyecek.

*Seyahatlerin yüzde 40’ı aileler ile yapılacak. Onu yüzde 37 ile partnerle seyahat takip ediyor. Aile ile çıkılacak seyahatlerin yüzde 40’ını da deniz-kum-güneş tatilleri oluştuyor.

*Avrupalıların ulaşım aracı tercihinde hava yolunun oranı yüzde 7 artarken, otobüslerin oranı yüzde 8 düştü.

*Avrupalıların seyahatlerinin büyük kısmı önümüzdeki 6 ay içinde gerçekleşecek.

*Seyahatlerde hala en popüler geceleme süresi yüzde 33 ile 4-6 gece. Onu yüzde 25 ile 10 gece ve üzeri seyahatler izliyor.

*”Seyahatimde 500-1.500 euro harcayacağım” diyenlerin oranı yüzde 8 artarken, “2 bin euro veya daha fazla harcayacağım” diyenlerin oranı yüzde 8 düştü.

*Seyahat etmeye hazır olan Avrupalıların yüzde 25’i seyahatinin tamamını planlamış durumda. Bu kesim, sınırlı düzeydeki seyahat taahhüdünden ve Ukrayna savaşından endişe ediyor.

*Korona vakalarındaki düşüşe rağmen seyahat etmeye hazır Avrupalıların 3’te 2’si hijyen ve sağlık protokollerinin güvende hissetmesini sağladığını belirtenlerin oranı yüzde 8 arttı.

*45 yaş ve üzeri segmentte daha güçlü bir seyahat isteği var. 45 yaş ve üzerindeki grupta seyahat isteği yüzde 82 ike, 18-44 yaş grubunda bu oran yüzde 72.

*Aileleri hedefleyen destinasyonlar, bu seyahat grubunun yüzde 49 ile en çok deniz-kum-güneş seyahati yapacağını, yüzde 62’sinin 4-9 gece konaklayacağını ve yüzde 49’unun 500-1.500 euro arasında harcama yapacağını unutmamalı.

*Avrupalıların yüzde 56’sı seyahat edeceği destinasyonu şimdiden belirledi ancak bunların bir kısmı rezervasyonu yaptı. Burada cazip fiyatlar, pazarlıklar veya yeni pazarlama araçları kullanılabilir.

*Seyahatlerde esnek iptal koşullarının önemi önceki döneme göre daha fazla önem kazanmış durumda. Ukrayna savaşının getirdiği belirsizlik göz önüne alındığında, şirketlerin özellikle haziran-temmuz dönemi için daha esnek iptal koşulları koymaları önemli.

*Özellikle SPA’lar, kültürel cazibe merkezleri, tarihi alanlar ve kaplıcalarda sıkı sağlık ve güvenlik protokolleri uygulanmalı.



Bu Haber 15.04.2022 - 11:43:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bilginin Kaynağı / Kaynakça

    Ayşe Döner 27.11.2023 - 09:11

    bu araştırmanın ve raporun güvenililirliği açısından kaynakça ve link paylamanızı rica ediyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.