Araç kiralamaya yerli turist dopingi

Araç kiralamaya yerli turist dopingi
Yabancı turistlerin seyahatlerini iptal etmesi sonucu düşüşe geçen bireysel araç kiralama sektörünün yüzünü, yılın ilk yarısında yerli turist güldürdü. Bu sene yaklaşık yüzde 25 büyümesi beklenen sektördeki araç sayısı 277 bine yaklaştı.


Peki, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle iptal olan memur izinleri, belini yerli turiste bağlayan sektörü etkiler mi? Geçen sene 43 bin kişiye araç kiralama hizmeti veren Hertz Türkiye’nin Genel Müdürü Nur Hidayetoğlu yılın ilk altı ayını değerlendirdi…
 
Hürriyet'in haberine göre, aktif büyüklüğü 18.2 milyar TL’yi bulan araç kiralama sektörünün yıldızını bu sene yerli turist parlattı. Yabancı turist getirisi sağlayan seyahat acentelerinden gelen rezervasyon iptalleri nedeniyle sarsılma tehlikesi yaşayan bireysel araç kiralama oranları, iç pazardaki hareketlilik sayesinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla önemli bir ivme yakaladı.
 
FİLODAKİ ARAÇ SAYISI 277 BİNE DAYANDI 
 
TOKKDER’in (Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği) "2016 Birinci Çeyrek Raporu" na göre 2016’da 1 milyar 703 milyon TL oranında yeni filo yatırımı yapan sektör, 276 bin 400 araç ile hem kurumsal hem de bireysel müşterilere hizmet veriyor. Özellikle bireysel araç kiralama alanında düşüş yaşanması beklenen sektöre, bu sene en büyük sürprizi yerli turist yaptı.
 
ŞUBE SAYISI 45’E ÇIKACAK
 
2016 sonu itibariyle 45 bin tekil kişiye hizmet vermeyi, 8 yeni kiralama noktası ile toplam şube sayısını 50’ye çıkartmayı hedeflediklerini anlatan Hidayetoğlu, “Şu anda yurt içinde toplam 25 farklı ilde 40 şube, Türkiye dışında ise Kuzey Irak Erbil’de iki şube ile hizmet veriyoruz. 2016 yılında havalimanları başta olmak üzere Türkiye genelinde açacağımız yeni kiralama noktaları ile ağımızı genişletmeyi ve hizmet verdiğimiz tüm noktalarda yüzde yüz müşteri memnuniyeti ile çalışmayı hedefliyoruz. 2016’nın ilk altı ayında Trabzon, Ordu ve Van’da araç kiralama ofislerimiz hizmete açıldı.
 
Bulunduğumuz illerde açacağımız yeni şubelere ek olarak; Denizli, Eskişehir, Kocaeli, Balıkesir ve Çanakkale gibi kentlerimizde de yeni bayilikler vermeyi planlıyoruz. Turistik veya kurumsal potansiyeli olan ve dolayısıyla araç kiralama talebi ile karşılaşılan bölgelerde şube açmaya öncelik veriyoruz. 2016 sonuna kadar minimum sekiz yeni şube ile Türkiye genelindeki toplam şube sayımızı 50’ye çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.
 
'SEKTÖR BU YILI YARA ALMADAN GEÇİRECEK'

2016’da araç kiralama sektöründe tüm olumsuzluklara rağmen küçülme yaşanmayacağını belirten Nur Hidayetoğlu, “Hertz Türkiye olarak 2016’nın ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre benzer bir talep yakaladık. Sektörün büyüme trendi ve müşteri adetlerindeki artışa paralel olarak yılı çok kayıp yaşamadan tamamlamayı bekliyoruz.
 
YOĞUNLUK EGE'YE KAYDI
 
Bu yıl en çok talep gören araç kiralama noktalarının İstanbul Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı olduğuna değinen Hidayetoğlu, “Temmuz ayıyla beraber bu yoğunluğun Ege ve Güney Bölgelerine kaydığını görüyoruz. Kış aylarında genelde iş amaçlı iki veya üç günlük araç kiralanırken, yaz aylarında bu süre beş ila yedi güne kadar çıkıyor. Türkiye genelindeki kiralamalarda yüzde 30 ile en büyük pay İstanbul’a ait. Ardından Ankara ve İzmir geliyor. Bodrum ve Dalaman ise daha çok yaz aylarında artan oranlarda talep aldığımız bölgeler” dedi.
 



Bu Haber 15.10.2016 - 09:39:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.