Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli çürüyor

Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli çürüyor
Antalya’nın ilk 5 yıldızlı oteli unvanını taşıyan, bir zamanlar turizmin gözde otelleri arasında yer alan Divan Talya Otel hızla çürüyor. Otel yaklaşık 5 yıldır atıl biçimde bekliyor.

1975 yılında hizmete açılan ve 204 odasıyla 38 yıl boyunca Antalya’nın ilk 5 yıldızlı oteli olarak hizmet veren Divan Talya Oteli çürüyor. 55 milyon dolara mal olacak yenileme gerekçesiyle kapılarını kapatan otel, son müşterisini 2013 yılında kabul etmiş fakat 1987 yılında sonradan yapılan son 2 katla ilgili ortaya çıkan hukuki sorunlar nedeniyle süreç bir türlü tamamlanamamıştı.

SADECE GÜVENLİK KALDI

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, yaklaşık 5 yıldır atıl biçimde bekleyen tesise ait ana binanın duvarlarındaki yıpranmalar artık gözle görülür hale geldi. Yine tesise ait falez kısmındaki yapılar da tıpkı bir viraneyi andırırken, çevre ve peyzaj bakımı da yapılmayan otelin 38 yıl önceki şaşasından eser kalmadı. Yerli ve yabancı 3 milyon 200 bin misafire ev sahipliği yapan, 4 binin üzerinde personel yetiştirilen otelde şu an sadece tek bir güvenlik görev yapıyor.

VEHBİ KOÇ OTELDE VEFAT ETMİŞTİ

38 yıllık geçmişiyle Antalya’da turizm tarihinde önemli bir yere sahip olan Divan Talya, Koç ailesi için de ayrıcalıklı bir tesisti. Çünkü Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç, 25 Şubat 1996 yılında, 95 yaşında Divan Talya’nın 609 numaralı odasında vefat etmişti. O günden bu yana merhum Koç’un kullandığı oda kapalı tutuluyordu.

YARGI SÜRECİNDE NELER OLDU?

Divan Antalya Talya Otel binasının, ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle yıkılıp, yeniden inşa edilmesi gündeme gelmiş, otelin son iki katı ile ilgili mahalle sakinleri Abdullah Saraçoğlu, Yaşar Süzen, Lale Çalık Sarper ve Naciye Şule Sözen’in açtığı davayı değerlendiren mahkeme, imar planlarını iptal etmişti. Mahalle sakinleri sonradan yapılan iki katın denizden gelen rüzgârı ve güneş ışığını kestiğini savunmuştu.


Bu Haber 11.03.2019 - 12:06:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hacettin 17.12.2020 - 09:58

    Abi otel de cok tatli bir yerde on yil önce yat ile önunden gecmistik, ihtișami halen hayelimde. Bence bu tur eserler yok olmamali.

  • Nedim biceryen 29.09.2019 - 07:48

    Turizm açısından olumsuz bir durum biran önce hukuki sorunlar bitirilip gereken yatırımlar yapıldıktan sonra hizmete açılması gerek çünkü dünyada en temiz para turizmde var sanayi yapılsa hava su toprak kirlenir tersane yapılsa deniz kirlenir maden ocağı açılsa onunda madenin cinsine göre çok büyük zararı var ama turizmin zararı yok o yüzden turizm ülkemizin kalkınması için çok önemli

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.