Murat Alpman: Turizmde ezber bozarsak akılda kalırız
İstanbul Turizm Fuarı’nda düzenlenen “2025 Sezon Değerlendirmesi, 2026 Beklentiler (Oteller)” panelinde konuşan Rixos Otelleri Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Alpman, Türkiye’nin turizmde ezber bozarsa daha akılda kalacağını ifade etti.

Turizm Güncel
İstanbul Turizm Fuarı’nda düzenlenen “2025 Sezon Değerlendirmesi, 2026 Beklentiler (Oteller)” paneli düzenlendi.
Panelde konuşan Rixos Otelleri Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Alpman, “Nicelik ve nitelik tartışması biraz değişti. Türkiye’nin niceliğe değil, niteliğe ihtiyacı var. Bu noktada artık ayrışmamız gerekiyor. Sürekli bir değişim ve gelişim içerisinde olmalıyız. Bunun yanında planlamayı iyi yapmalıyız. Bu planların kısa değil uzun vadeli olması gerekiyor. Çünkü hiçbir sezon, bu sezondan kolay olmayacak” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin turizmde ezber bozarsa akılda kalacağını söyleyen Alpman, "2026 kolay olmayacak, her alanda optimizasyona ihtiyaç var. Rakiplerimizin durumu gayet iyi. Ürünlerini geliştiriyorlar. Bizim bu anlamda çok çalışmamız lazım. Biz değerlerimizi iyi anlatabilirsek, biraz da kendimizi değiştirebilirsek ve ezber bozarsak akılda kalırız. İnsanlar tatile gelmeden 15 gün önce hayal kurmaya başlıyor. Tatiline gidip hayal ettiği gibi iyi deneyim yaşarsa geliyor ve çevresine anlatıyor. Onlarla birlikte tekrar geliyor. Bu nedenle bizim misafire iyi bir deneyim yaşatmamız lazım.” şeklinde konuştu.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.
Yorumlar (1)
Zaten yapiyorsunuz
Su an zaten bir cok otel grubu bunu basardı.



%20(2).gif)

