'Antalya’da yeni bir şehir otelciliği konsepti yaratılmalı'

'Antalya’da yeni bir şehir otelciliği konsepti yaratılmalı'
Rixos Downtown Antalya Otel Müdürü Mehmet Tulunay, Turizm Güncel’e hem yeni projelerini anlattı hem de resort bölgelerde şehir otelciği tanımının nasıl yapılması gerektiğini tarif etti


Eda Özsoy – Turizm Güncel

Rixos Hotels’in Antalya’daki tek şehir oteli olduğunu anımsatan Mehmet Tulunay, Rixos konseptiyle gerçek bir şehir otelciliği konaklaması sunduklarını söyledi. Tulunay, “Rixos Hotels olarak bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında farklı destinasyonlarda otelciliğinde hizmet veriyorduk. Antalya’da 4 resort otelimiz olmasına rağmen Rixos Downtown ile şehir merkezine taşınmış olduk. Başlangıçta resort deneyimimiz ve satış taktiklerimizle şehir otelimizi destekledik, ancak 2013 yılına baktığımızda şehir merkezinde olmamızın getirdiği avantajı toplantı ve şehir oteli ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirdik. Antalya Altın Portakal başta olmak üzere şehrin kültür, sanat ve iş oteli fonksiyonunu da kazandığımızı söyleyebilirim. 2013 yılına baktığımızda gelirde geçen yıla göre yüzde 10 artış kaydettik. Resort alışkanlıklarının yerini yavaş yavaş şehir oteline bırakmaya başladık.” dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ


Oteli Antalya ile bütünleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Tulunay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehrin gündemini Rixos kültürüyle harmanlayıp, halkımızı yeniliklerle buluşturduk. Geçtiğimiz yılbaşında çok farklı bir program yaptık, otelimizin ana girişine içten aydınlatılmış büyük hediye kutuları hazırladık. Ramazan ayında Osmanlı kültürünü ve o dönemi yaşatmak amacıyla geceler düzenleidik. Antalya’nın sembollerinden biri haline gelen Altın Portakal Film Festivali’nin ana oteli olduk ve sanatçılarımızı otelimizde ağırladık. Her geçen gün yukarıya doğru giden bir trendimiz var. Yiyecek-İçecek alanında kaliteli ve daha butik hizmet vermek istiyoruz. Antalya’da bugüne kadar hiç yapılmamış eventlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bunun için elimizi taşın altına koymaya da hazırız.”

ANTALYA’DA YENİ BİR ŞEHİR OTELİ KONSEPTİ YARATILMALI


“Antalya’da şehir otelciliğinin ne kadar geçerli olabileceğini tartışmamız gerekiyor. Antalya şehir olarak büyük bir resort olarak değerlendirilebilir. Turizm odaklı bir yapıya sahip olması sebebiyle şehir otelciliği alanında da maalesef diğer büyük şehirlerimize göre güçlü bir yapıya sahip değil. Uluslararası şehir oteli zincirleri Antalya’da faaliyet gösteremiyor.

ULUSLARARASI MARKALAR, BAŞARILI OLAMADI


Endüstri şehri olmaması bir resort bölgesi olması ve temasının turizm olması bunu engelliyor. Ana endüstri turizm olduğu için şehir otelciliği maalesef çok fazla prim yapamıyor. Dedeman Antalya’dan çıktı ve resortçülere geçti. Sheraton çıktı, Rixos’a devroldu. Bu bize Antalya’da şehir otelciliğiyle ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor. Antalya’nın iş hacmi şehir otelleri için yeterli değil. O yüzden  Antalya’nın dinamiğini bilen, satış kanalları oturmuş, farklı satış stratejileriyle, belki biraz daha miks kültürlerle yola devam ediliyor. Biz Rixos Hotels olarak resort kökenliyiz, Rixos Downtown’da şehir otelciliği yapıyoruz. Hem resort hem şehir otellerinde sahip olduğumuz deneyim ile iki konsepti birden sunabiliyoruz. Bu gücümüzden faydalanıyoruz.
Kısacası var olan şehir otelleri, kendi dinamizmleriyle burada başarılı olamadı. Resort kökenliler bu otelleri alıp, kendi doğrularıyla yoğurdu. Miks konseptler yaratıp başarılı oldular. Antalya’da şehir otelciliği için miks bir konsept yaratılmalı.”




Bu Haber 11.10.2013 - 10:49:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.