Antalya'da bir yabancı otel müdürü: Artık gün gün planlama yapıyoruz

Antalya'da bir yabancı otel müdürü: Artık gün gün planlama yapıyoruz
Kempinski Hotel The Dome Belek Genel Müdürü Sathia Narayanan Kuenzle, mevcut koşullardan dolayı kısa veya uzun vadeli plan yapamadıklarını ifade etti. Yapabilecekleri tek şeyin giderleri iyi kontrol etmek ve durumun düzelmesini beklemek olduğunu kaydeden Kuenzle, her şey dahil sistemin egemen olduğu Antalya'da fiyatların çok yukarılara çıkamayacağını da ifade etti.


TurizmGüncel - Antalya


Antalya'ya Kempinski'yi açmak için 2005 yılında geldiğini ve 2010 yılına kadar kaldığını belirten Sathia Narayanan Kuenzle, ''2015 yılının başlarında tekrar döndüğüm Türkiye gibi özel bir ülkede Kempinski gibi özel bir tesisi yönetmekten memnuniyet duyuyorum. Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın 183 odası bulunan butik otel adında, lüks segment bir otel'' dedi.

Şehir otelciliğinde uzmanlaşmış bir marka olan Kempinski'nin aynı zamanda resort otelciliğinde de yatırımları olduğunu söyleyen, Sathia Narayanan Kuenzle, 2016 sezonuna dair ise şu noktaların altını çizdi:

''GÜN GÜN PLANLAMA YAPIYORUZ''

''2016 yılı sadece bizim için değil, Türkiye'deki tüm resort oteller için zor bir yıl olacak. Maliyetleri iyi kontrol etmek, iyimser olmak, yeni olaylar olmamasını dilemek ve müşterinin tekrar Türkiye'ye dönmesini beklemek dışında şu anda yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Sezonun tamamını planlama noktasında hiçbir adım atamıyoruz. Bu yüzden artık planlamaları gün gün yapıyoruz. Çünkü yarın dünyada neler olacağını bilmiyorsunuz. Bu durumda kısa veya orta vadeli plan yapmak da imkansızlaşıyor.'' dedi.

''ANTALYA FİYAT-KALİTE DENGESİNDE İSPANYA'NIN ÖNÜNDE''

Dünya üzerinde pek çok resort bölgesinde gezdiğini/görev yaptığını söyleyen Kuenzle, Türkiye'nin kalite, servis ve fiyat anlamında yakaladığı dengeye dikkat çekti. Kuenzle, ''Her şey dahil olmasına rağmen gerçekten yüksek kalite oteller var. Şunu açıkça söyleyebilirim ki, Türkiye'deki otellerin fiyat-kalite dengesi açısından İspanya otellerinin önünde. Avrupa ile kıyaslandığında Türk otelciliği standartlar anlamında biraz geride olabilir ama burada konaklama sektörü kendi doğallığı içinde gelişmiş durumda. İnsanlar zaten misafirperver ve yardımsever.'' ifadesini kullandı.

Peki Sathia Narayanan Kuenzle, servis ve kalite anlamında oldukça iyi bir noktaya ulaşan konaklama sektöründe fiyatların durumunu nasıl değerlendiriyor? İşte yanıtı:

''HER ŞEY DAHİL SATILAN DESTİNASYONDA FİYATLARI ÇOK YUKARI ÇEKEMEZSİNİZ''

''Burada oteller kendi aralarında bile rekabet halindeler. Her şey dahil olarak pazarladığınız bir destinasyonda fiyatları çok çok yukarılara çekme şansınız yok. Belki İstanbul'da yükseltebilirsiniz ama Antalya'da bu çok zor. Yüzlerce her şey dahil otel var ve bu şartlarda fiyatlar daha yukarı çıkamaz. Bu benim de tasvip ettiğim bir şey değil ancak durum bu. Buna rağmen şu anki durumda fiyatlar çok da fena sayılmaz.''

''TÜRKİYE'DE UZUN SÜRE GÖREV YAPMAK İSTİYORUM''

İsviçre, Malezya, Tayland, Suudi Aabistan, Mısır, Katar, Bahreyn, Vitnam ve Irak'ta görev yaptığını ancak Antalya'nın kendisi için en favori destinasyon olduğunu ifade eden Kuenzle, bu kentte mümkün olduğu kadar uzun süre görev yapmak istediğini de kaydetti.


Bu Haber 08.05.2016 - 18:31:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.