Antalya’ya 1,4 milyar TL’lik 4 yıldızlı otel yatırımı

Antalya’ya 1,4 milyar TL’lik 4 yıldızlı otel yatırımı

Antalya’ya 1,4 milyar TL yatırımla 416 odalı 4 yıldızlı otel yapılması planlanıyor.


Turizm Güncel

Antalya’nın Manavgat ilçesi Sorkun Mahallesi 2352 ada 1 parseldeki 16 bin 668 metrekarelik arazi üzerine 1 milyar 435 milyon TL yatırımla 4 yıldızlı otel yapılacak.

Atölye Artı Mimarlık Müh. Müş. Yapı Tur. ve Tic. A.Ş., tarafından yapılması planlanan tesis ‘LRS Hotels Sorgun Akadia Elite’ adıyla faaliyet gösterecek.

Tesiste 416 oda ve 832 yatak kapasitesinin yanı sıra SPA alanı (hamam, sauna, buhar odası, kapalı havuz, tuz odası, cilt bakım ünitesi, masaj odaları), erkek ve kadın kuaförü, restoran, alakart restoran, pasta salonu, toplantı salonu, mini club, dükkanlar, açık yüzme havuzları, açık kaydıraklı yüzme havuzu, havuz bar ve snack bar faaliyet gösterecek.

Tesisin inşaat aşamasında 200, işletme aşamasında ise 300 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Otel projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ÇED süreci başlatıldı.



Bu Haber 24.01.2026 - 18:49:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.