‘Antalya Turizm Birliği’ kuruluyor

‘Antalya Turizm Birliği’ kuruluyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 700 bin otel yatağı bulunan ve 14 milyon turist ağırlayan Antalya’nın mutlaka şehir vergisi alması gerektiğini söyledi. Böcek açıklamasında, Antalya’nın tüm ilçelerini kapsayacak bir turizm birliği kuracaklarını da ifade etti.


TurizmGüncel

AKTOB’un Aspendos Antik Kentin’nde düzenlediği 35. kuruluş yıl dönümü etkinliğine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, basın mensuplarının Antalya turizmine ilişkin sorularını yanıtladı.

’’Şehir vergisi mutlaka getirilmeli’’

Antalya gibi turistik bir şehrin ve onun ilçelerinin başka il ve ilçelere göre masrafının daha yüksek olduğunu belirten Muhittin Böcek, belediyelerin mu masrafları karşılamakta zorlandığını belirtti. Turist kabul eden çok sayıda şehrin turistten ayak bastı parası veya şehir vergisi aldığına dikkat çeken Muhittin Böcek, 700 bin yatak bulunan ve 14 milyon turist ağırlayan Antalya’ya mutlaka şehir vergisi getirilmesi gerektiğini ifade etti. 

‘’İlçe belediyelerinin yükü hafifler’’

Belediye olarak bu konuda girişimlerinin olduğunu açıklayan Böcek, ‘’Bu vergi ile Antalya ihya olur, belediyelere ve turizmcilere büyük katkı sağlar. İlçe belediyelerinin çok ağır olan kyükü de hafifler.’’ şeklinde konuştu.

Antalya Turizm Birliği kuruluyor

Büyükşehir belediyesi olarak Antalya’nın tüm ilçelerini kapsayacak ‘Antalya Turizm Birliği’ni kurmak için çalışma yürüttüklerini açıklayan Başkan Muhittin Böcek, ‘’Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çatısı altında tek bir birlik kurulacak. Antalya’nın tanıtımı bu şekilde yapılacak. Bu tanıtımın içinde ilçeler de mutlaka olmalı ama önce Antalya’yı tanıtacağız ki sonra ilçeleri tanıtabilelim. Küçük birikimlerle olmuyor. Tanıtımlara harcanacak olan para buna göre belirlenecek. Antalya bir bütün olarak tanıtılmalı.’’ diye konuştu.



Bu Haber 28.06.2019 - 09:55:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.