Antalya Havalimanı yeni iç hatlar terminali hizmete açıldı

Antalya Havalimanı yeni iç hatlar terminali hizmete açıldı
ICF Airports tarafından Antalya Havalimanı’na yapılan 100 milyon dolar değerindeki iç hatlar terminali yatırım sonrası 35 bin metrekarelik alana kavuştu.


TurizmGuncel


2024 yılına kadar Antalya Havalimanı’nın işletme haklarına sahip olan ICF Airports tarafından hayata geçirilen proje, daha önce terminalin iç hatlar kısmında bulunmayan dört yolcu köprüsü, köprülere özel klima sistemleri, iç hatlar binası önüne açık otopark ve bir apronu da içeriyor. Tamamen yenilenen altyapı sistemi ile uçaklara yakıt ikmalinin de yeraltından borularla sağlandığı yani iç hatlar terminalinde, mevcut arıtma sistemi de modernize edilerek çevreyle dost hale getirildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı bir törenle hizmete giren yeni iç hatlar terminali hakkında açıklama yapan IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, faaliyete başladıkları 2007’den bugüne Türkiye’nin turizme açılan kapısı Antalya’ya hizmet vermenin heyecanı içinde olduklarını belirterek  şunları söyledi: “ICF Airports olarak ihale sözleşmesinde iç hatlar terminalinin sadece yüzde 30 büyütülmesi şartına rağmen grubumuzun tamamen kendi özverisiyle sıfırdan inşa ederek Antalya’ya yakışır çağdaş ve yepyeni bir terminal kazandırmak istedik. Bildiğiniz gibi İç Hatlar Terminali hizmet verdiği 30 yıl içinde 6 kez tadilattan geçmesine rağmen Antalya’nın ihtiyacı olan hizmeti karşılayamıyordu. Bu amaçla 100 milyon Avro’luk dev bir projeyi kısa sürede tamamlayarak Akdeniz’in çanağının en gözde şehri Antalya’ya yakışan, yolcu konforu ve güvenliği yüksek, modern ve uluslararası standartlara uygun bir iç hatlar terminali inşa ettik. Metrekaresiyle birlikte kapasitesini de artırdığımız yeni iç hatlar terminalinde yolcularımıza markamıza yaraşır bir kalitede hizmet vermeyi planlıyoruz.”
 
Yeni iç hatlar terminalinin açılışında bir konuşma yapan IC Fraport Airports'un Eş Genel Müdürü Alexander Zinnel de şöyle konuştu: “Türkiye ekonomisinin kriz ortamında gösterdiği direnç duyduğumuz güvenin haklı olduğunu göstermiştir. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da Havalimanı işletmeciliğini başarıyla yürütmekten mutluyuz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kaliteden kesinlikle ödün vermeden hizmetlerimizi sürdürmeye, Antalya ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. İç Hatlar Terminalimizin Türk turizmine, Türk ekonomisine ve havalimanı işletmeciliği sektörüne yararlı olmasını diliyorum.”

RAKAMLARLA YENİ ANTALYA İÇ HATLAR TEMİNALİ
38.500 metrekare kullanım alanı
10 bin 500 metrekare otopark; 451 binek oto, 240 otobüs, 59 midibüs
3 adet bagaj belti
29 adet check-in kontuar/32 adet kontuar
200 metrekare CIP Salonu
4 adet yiyecek-içecek ünitesi
8 adet rent a car firması
4 adet açık park pozisyonu gate
4 adet köprü bağlantılı gate




Bu Haber 19.04.2010 - 08:36:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.