ANEX'e geçen Neckermann Travel'da işler nasıl gidiyor?

ANEX'e geçen Neckermann Travel'da işler nasıl gidiyor?

Michael Nickel, yeninden faaliyete geçmesinin üzerinden 100 gün geçen Neckermann Travel'da işlerin nasıl gittiğini anlattı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Neckermann Travel’ın Genel Müdürü Michael Nickel, şirketin rezervasyon almaya başlamasının üzerinden geçen 100 günü Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye değerlendirdi.

"Biraz daha zaman olsa iyi olurdu"

ANEX Grubunun bünyesine katılan ikonik markayı yeniden ayağa kaldırmakla görevlendirilen 54 yaşındaki tecrübeli turizmci, "Yeniden başlamak kolay olmadı ama başarılıydı. Neckermann şu anda pazara dönüş yolunda. Aslında bu kadar uzun süre faaliyet dışı kalan bir firmanın hazırlanması için biraz daha zaman olsa iyi olurdu. Ama her durumda doğru strateji, bir anda patlama yapmak değil markayı yavaş yavaş yükseltmekti." diye konuştu.

"Neckermann'ın dönüşü sektörde iyi karşılandı"

Markanın yeniden faaliyete geçme sürecinde yaşanan aksaklılara da değinen Michael Nickel, "Teknik sorunlar yaşadık. Her şeyden önce, çok sayıda dağıtım kanalına bağlanmak zordu. Ancak marka sektörde iyi karşılandı ve giderek daha fazla sayıda seyahat acentesi Neckermann ürünlerini satmaya başladı." ifadelerini kullandı.

"Müşteri memnuniyeti için binlerce otele ihtiyacımız yok"

Nickel, "Neckermann'ın marka konseptinin ne olduğu" şeklindeki soruya ise, "Neckermann'ın konsepti uygun fiyatlı tatil. İyi destinasyonda 4 yıldızlı otelde uçak dahil tatil... Müşterilerimizi memnun etmek için binlerce otele değil, her destinasyondaki en popüler ve misafirlerden en iyi puanı alan otellere ihtiyacımız var." yanıtını verdi.

Kış sezonuna kadar Neckermann'ın ürün portföyünü tamamlayacağını kaydeden Michael Nickel, "Neckermann ürünleri düşük fiyat sayesinde mi satılıyor?" sorusunu ise, "Hayır, Neckermann ANEX Grubunun bünyesinde bulunan diğer tur operatörleri Bucher ve Öger Tours'dan daha yüksek ciroya sahip bir şirket." şeklinde yanıtladı. 

"Almanya'nın en bilinen ikinci tur operatörü markası"

Nickel, fvw muhabirinin diğer sorularına şu yanıtları verdi:

Neckermann'ın geri dönüş planına acentelerden karışık bir yanıt geldi. Sonuçta marka tarihteki en büyük iflasla ilişkiliydi. Şimdi işler nasıl gidiyor?

En az onlar kadar Neckermann'ın geri dönmesinden memnun olan acente var. Neckermann hala müşteriler arasında güçlü bir marka. Araştırmalar, Neckermann'ın TUI'den sonra Almanya'da bilinirliği en yüksek marka olduğunu gösterdi.

"ANEX Almanya'daki en iyi sezonunu geçirecek"

Bahar aylarında orta seviyeli 5 haneli misafir sayısının sizi tatmin edeceğini söylemiştiniz. Bunu başardınız mı?

Yaz sezonu hedeflerimize ulaşacağız. Mayıs ayında ortaya çıkan teknik sorunları çözdükten sonra işler yoluna girdi. Yavaş yavaş daha fazla destinasyonu programımıza ekledik. Yüksek bir talep var. Marka düzeyinde rakam veremem ama ANEX Grubu Almanya'daki en iyi sezonunu geçirecek ve Neckermann bunda önemli bir rol oynayacak.

Peki şu anda hangi destinasyonlara rezervasyon yapılabiliyor?

İlk başta Antalya, Mayorka, Mısır ve Yunanistan ile başladık. Ardından Balear ve Kanarya Adaları'nı ekledik. Önümüzdeki birkaç gün içinde Bulgaristan, Tunus ve Kıbrıs'ı ekleyeceğiz. Onları Portekiz ve arabayla gidilen Avusturya, İsviçre, İtalya gibi destinasyonlar izleyecek.



Bu Haber 23.07.2022 - 11:09:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.