Neckermann’ın Almanya stratejisi belli oldu

Neckermann’ın Almanya stratejisi belli oldu

Almanya'nın ünlü turizm markası Neckermann, ANEX Grubu tarafından yeniden ayağa kaldırıldı ve 5 Nisan itibariyle rezervasyon almaya başladı. Şirketin Genel Müdürü Michael Nickel 2022 planlarını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Yüzde 80 tanınırlığa sahip TUI'nin ardından yüzde 70 ile Almanya'nın en tanınmış ikinci tur operatörü markası olan Neckermann Reisen, 5 Nisan itibariyle Neckermann Travel ismiyle yeniden faaliyetlerine başladı.

1962 yılında kurulan, 2019 yılında Thomas Cook'un iflası nedeniyle kapanan ve araya pandemi de girince 2,5 yılı aşkın süre kapalı kapan Neckermann Travel, fiyat-kalite dengesine sahip ürünleri, marka bilinirliğine olan güven ve cazip acente komisyonlarıyla yeniden oyuna döndü.

“Yeniden Neckermann’dan rezervasyon yaparım”

Yougov'un 2,120 Almanla mart ortasında yaptığı araştırmaya göre Neckermann, yüzde 70 ile Almanya'nın en bilinen ikinci tur operatörü. Listenin ilk sırasında yüzde 80 ile TUI ve üçüncü sırası da yüzde 69 ile Alltours yer alıyor. Aynı araştırmaya göre, daha önce Neckermann'dan rezervasyon yapan 461 kişinin yüzde 69'u kesinlikle veya muhtemelen yine Neckermann'dan rezervasyon yapacağını bildirdi.

Ailelere ve 50+ yaş grubuna odaklanacak

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre ANEX, Neckermann'ın marka bilinirliğine güveniyor. Bu nedenle şirketin sarı lenki logosu N harfi kullanılmaya devam ediliyor.

Neckermann'ın daha önce olduğu gibi bundan sonra da aileleri ve 50+ yaş grubunu hedeflemeye devam edeceği belirtiliyor.

Yüzde 80 ve üzeri memnuniyet sağlayan 4 yıldızlı otellere odaklanacak

Neckermann Travel'ın genel müdürlüğünü ise daha önce DER Touristik, Alltours, ETI and Lidl Reisen gibi şirketlerde çalışmış tecrübeli turizmci Michael Nickel üstlendi. Nickel, fiyat-kalite odaklı bir şirket olan Neckermann'ın HolidayCheck'de yüzde 80 ve üzeri müşteri memnuniyeti sağlayan 4 yıldızlı otellere odaklanacağını kaydetti.

İspanya, Yunanistan, Türkiye ve Mısır'dan 1000 oteli programına aldı

Michael Nickel'in verdiği bilgiye göre Neckermann Travel İspanya, Yunanistan, Türkiye ve Mısır'daki en iyi destinasyonlarda 1000 oteli programına aldı. sonraki aşamada Tunus, Bulgaristan, Hırvatistan, Portekiz ve İtalya'daki oteller de programa alınacak.

Yer hizmetlerini ve kontratlarını ANEX’ten ayrı yapacak

Türkiye, Yunanistan ve İspanya gibi destinasyonlarda Neckermann'ın otel kontratları ve yer hizmetleri ANEX Tour'dan bağımsız olarak yapılacak. Çünkü şirket, kendi bağımsız ürün kimliğini oluşturmak istiyor. Başlangıçta Neckermann ve ANEX arasında otel çakışmalarının olacağı ancak zamanla Neckermann'ın kendi otellerini sunacağı kaydedildi.

Acentelere ne kadar komisyon verecek?

Neckermann'ın kendine güvendiği alanlardan biri de acente ilişkisi. Markanın başarılı bir geri dönüş yapıp yapamayacağını seyahat acenteleri belirleyecek. Seyahat acentelerine yüzde 10 temel komisyon verecek olan Neckermann Travel, satış hacmi 390 bin euro ve üzerine çıktığında komisyon miktarını da yüzde 13'e çıkaracak.

“Aileler ve 50+ yaş grubu için en uygun marka”

Neckermann Travel Ticaret Müdürü Gaspare Accetta, "Neckermann seyahat acenteleri sayesinde büyük bir oyuncu haline geldi ve hem yaşlılar hem de aileler için hala en uygun marka." dedi.

Neckermann'ın her zaman başarılı ve karlı bir şirket olduğunun altını çizen Nickel ise, Thomas Cook'un iflasından dolayı Neckermann'ın suçlanamayacağını ifade etti.

Sezonun başarılı geçmesi beklendiği Almanya’da Neckermann için ılımlı bie hedef belirlendiği öğrenildi.



Bu Haber 07.04.2022 - 13:07:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.