Almanya’da yeni kurulan Marabu Türkiye’ye uçacak mı?

Almanya’da yeni kurulan Marabu Türkiye’ye uçacak mı?

Condor'un yatırımcısı Attestor tarafından kurulan yeni tatil hava yolu Marabu, önümüzdeki yaz uçuşlara başlayacak. Şirketin CEO'su Paul Schwaiger Marabu'nun stratejisinve hedeflerini anlattı. İlk etapta 6 ülkede 20 destinasyona uçacağı belirtilen Marabu’nun şu anki uçuş rotaları arasında Türkiye bulunmuyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Önümüzdeki yaz Almanya'da bir tatil hava yolu daha operasyona başlıyor. Condor'un yatırımcısı Attestor'un güçlü finansal desteğiyle kurulan Marabu SunExpress'in eski CEO'su Paul Schwaiger yönetiminde faaliyet gösterecek. Yeni hava yolu, Münih ve Hamburg'dan İspanya, Portekiz, İtalya, Hırvatistan, Yunanistan ve Mısır'daki 20 orta mesafe destinasyona uçuş yapacak.

Marabu'nun CEO'su Paul Schwaiger, şirketin stratejisi ve hedefleri ile ilgili Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye açıklamalarda bulundu. İşte Schwaiger'e yöneltilen sorular ve Schwaiger'in yanıtları:

"Attestor işte bu açığı kapatmak istiyor"

Attestor neden ikinci bir tatil hava yolu kurma gereği duydu?

İki yıl süren pandeminin ardından talep şaşırtıcı derece güçlü bir şekilde geri döndü. Talep o kadar güçlü ki, havacılık sektörü bu talebi karşılamakta zorlandı. Birçok yolcu da kötü bir uçuş deneyimi yaşadı. Attestor işte bu açığı kapatmak istiyor. Hamburg ve Münih havalimanlarında ciddi bir kapasite açığı ve Marabu bu havalimanlarından direkt uçuş yapacak.

Condor ile nasıl bir sinerji oluşturacaksınız?

Marabu Attestor'un bağımsız bir şirketi. Condor'un ne yan kuruluşu ne de kardeş şirketiyiz. Sadece Condor'un satış alt yapısını kullanacağız. Kaldı ki Condor bunu başka hava yolu şirketleri için de yapıyor.

"Başlangıçta iki havalimanına yoğunlaşıyoruz"

Eylül ayına kadar Condor'un satış müdürüydünüz. Bunun bir faysası oldu mu?

Tatil hava yolu işindeki insanları ve sistemleri tanımamda kesinlikle faydalı oldu. Satış aktiviteleri için Condor ile kontrat imzaladığımız için satış kanallarında anında temsil edilmeye başlandık ve uzun süreli hazırlık süresine ihtiyaç duyan tüm tur operatörleri ile çalışıyoruz. Condor ayrıca sadece koltuk satışımızı ve web sitemizi de yönetiyor.

Peki Marabu sektörde kendini nasıl konumlandıracak?

Marabu yolculara gerçek kalitede bir ürün sunacak. Bu uçak içi hizmet ve konforun yanında uçuş yelpazesini de içeriyor. Zamanında ve güvenli uçuşa odaklanarak tur operatörleri ve seyahat acenteleri için güvenilir bir partner olacağız. Bu nedenle başlangıçta iki havalimanına yoğunlaşıyoruz.

Marabu

Estonya hava yolu Nordica ile partnerlik yapacaksınız. Bu ne tür bir partnerlik?

Nordica uzun yıllardır sektörde olan ve SAS ve TAP gibi hava yolu şirketlerinin filosunda wet lease uçakları olan bir hava yolu. Bu nedenle uçuş operasyonu ve bakım konusunda büyük deneyime sahipler. Marabu Estonya'da lisans başvurusunda bulundu. Bu sertifika ile AB'de geçerli olan tüm hakları ve standartları sağlayacak. Uçuşlara her biri 180 koltuklu 6 adet yeni nesil Airbus A320 ile başlayacağız. Bunlar bizim uçacağımız rotalar için ideal uçaklar.

"20 destinasyona uçacağız"

Nasıl personel buluyorsunuz?

Nordica ile birlikte şu ana kadar 100'den fazla uçuş personelini ve pilotu işe aldık. Münih ve Hamburg civarındaki yerel iş gücüne odaklanıyoruz. Cazip imkanlar sunduğumuz için sektördeki personel sıkıntısına rağmen personel bulabileceğimizi düşünüyorum. Uluslararası yönetim ekibimiz tamamı havacılık sektöründe uzun yıllara dayanan deneyime sahip 8 kişiden oluşuyor.

İlk uçuş ne zaman yapılacak?

Yaz aylarında mutlaka uçmaya başlamış olmak istiyoruz. Mısır, Hırvatistan, Portekiz, İtalya, Yunanistan ve İspanya'da 20 destinasyona uçacağız. Uçuşlara tam başlama tarihimiz ise 2023'ün başında kesinleşecek.

"Marabu'nun havacılık sektöründe kalıcı bir oyuncu haline gelmesi gerek"

Uçuşların Condor ile çakışmasından kaçınacaksınız değil mi?

Birkaç rotada her iki hava yolu da uçacak. Bunlar talebin yüksek ancak arzın yetersiz olduğu hatlar. Marabu çok sayıda başka destinasyona da uçacak.

Sonrası için planınız nedir? Almanya'daki başka havalimanlarından Avusturya ve İsviçre gibi ülkelere de uçmayı planlıyor musunuz?

Başlangıçta istikrarlı bir uçuş programı oluşturmaya ve bunu sürdürmeye odaklanacağız. Bir sonraki adım tam olarak tanımlanmadı ama uzun vadeli hedeflerimizin olduğu ve Marabu'nun havacılık sektöründe kalıcı bir oyuncu haline gelmesi gerektiği açık. Attestor gibi güvenilir ve uzun vadeli düşünen bir yatırımcımız var.



Bu Haber 16.12.2022 - 14:33:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.