Almanya Başbakanı Angela Merkel seyahat yasağı istiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel seyahat yasağı istiyor
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in koronavirüsün mutasyonlu virüsünün yayılmasını önlemek için seyahat yasağı getirilmesinden yana olduğu belirtiliyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Korona salgınına ve getirilen kısıtlamalara rağmen seyahatlerin belli oranda devam edebildiği Almanya'da daha sert önlemler gündemde. Son olarak eyalet başkanları ile görüşen Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, seyahat yasağını gündeme getirdiği belirtidi.

Bild gazetesindeki haberde Merkel'in, ''Daha sıkı sınır rejimine ihtiyacımız var. Seyahatleri neden yasaklamıyoruz. Noel döneminde Maldivler'e ve Kanarya Adalarına her gün 50 bin insan gitti. Artık hava trafiğini sınırlandırmalıyız.'' dediği belirtildi.

Sözcü gazetesinin Alman medyasına dayandırdığı haberde ise Başbakan Merkel’in, İçişleri Bakanı Horst Seehofer'e “Hava trafiğini sıfıra indirmek gibi daha sert önlemleri inceleyin. Birkaç alternatif üzerinde çalışın” şeklinde talimat verdiği belirtildi.

Haberde, Merkel'in “Daha da katı olmalıyız, aksi takdirde 14 gün içinde bulunduğumuz noktaya dönmüş olacağız. Mutasyon nedeniyle diken üstündeyiz. Şu anda açılışlar hakkında konuşamayız. Ancak rakamlara ve salgının seyrine göre önce kreşler ve okullar, sonra mağazalar, sonrasında da restoranlar açılabilir” ifadelerine yer verildi.

Öneriler Merkel’e sunuldu

Merkel'in talimatı üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığının, mutasyonun yayılmasını engellemek için ülkeye girişlerin azami düzeye indirilmesine dair öneriyi Merkel'e sunduğu bildirildi. Başbakan Merkel'in, Hristiyan Demokrat Birliği'nin (CDU) bölgesel parlamento grubu liderleri ile yaptığı bir konferansta,”Neden seyahati yasaklayamıyoruz” sorusuyla karşılaştığı da belirtildi.

‘’İsrail hayata geçirdiği önlemler Almanya’da da uygulanabilir’’

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, özellikle yüksek riskli alanların sınırlarında çok daha sıkı sınır kontrollerinin yapılması gerektiğini belirterek, İsrail’in mutasyonla ilgili uyguladığı hava trafiğini kapatma gibi önlemlerin Almanya'da da uygulanabileceğini ve enfeksiyon sayılarının artışını engellemek için her türlü girişime hazırlıklı olduklarını belirtti.

Seyahat yasağının mutasyon koronavirüsün en fazla görüldüğü ülkeler için uygulanacağı ve Avrupa ülkelerinin bu konuda ortak hareket etmesi planlanıyor.

DRV’den eleştiri

Konuyla ilgili açıklama yapan Alman Seyahat Birliği (DRV) ise, hükümetin seyahat sektörünü daha fazla sarsmamasını istedi. Şu anda Almanya'dan yurt dışına neredeyse hiç seyahat olmadığını, hükümetin zaten kısıtlanmış olan özgürlükleri daha da kısıtlamaya çalıştığını ifade eden DRV, ''Seyahatlerin daha fazla dalgalanmasına değil, nesnel bir tartışmaya ihtiyacımız var.'' dedi.

Ülkede aşılamanın çok yavaş ilerlediğini, risk gruplarının yeterince korunmadığını ve aşı tedariğinde sorunlar yaşandığını ve sağlık kontrollerinin hala yeterince dijitalleşmediğini ifade eden DRV, ''Federal hükümet dikkatini bu sorunlara vermeli ve sorunları en kısa sürede çözmeli.'' ifadelerine yer verdi.

İkinci korona dalgasından sonra güvenli turizmin mümkün olduğunu yineleyen Alman Seyahat Birliği, ''Seyahatçileri ve seyahat sektörü sağlık ve güvenlik tedbirleriyle tatilin mümkün olduğunu geçen yaz kanıtladı.'' dedi.



Bu Haber 27.01.2021 - 08:52:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • geç bile kalındı 27.01.2021 - 11:22

    iş seyahatleri dısında yurt dısından gelıs cıkıs kapatılmalıdır. bızlerde kendı ulkemızı dusunuyorsak 2021 yaz sezonu kaybolmasın dıyorsak ucak ıle gırıs cıkıs nısan 15 ıne kadar kesınlıkle kapatılmalıdır. tum oteller moteller pansıyonlar ve ozellıkle afyon otellerı kapatılmalıdır.. restaurantlarda masa duzenı dıkkate alınarak hes kodu sorularak hıjyen kuralları en ust duzeye cıkartılarak ıcerıde yeme tekrar acılmalıdır. barlar dıskolar kapalı olmaya devam etmelıdır... devlet tarafından tum ıssızlere ve ıssızlık odenegı alanlara nısan 15 ıne kadar her ay sorgusuz sualsız hesaplarına veya ptt den veya bankalardan almak kaydı ıle 1500 tl destek verılmelıdır. bu sayede o paralar ıllakı yemek elektrsk su harcama olarak ekonomıye gırecektır. ar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.