Almanya aşı olan turistlere tatil izni verdi

Almanya aşı olan turistlere tatil izni verdi
Almanya, her iki doz aşıyı da olup bunu aşı sertifikasına işletenlere, aşının üzerinden 15 gün geçtikten sonra seyahate çıkma özgürlüğü tanıdı. Aşılanan Alman turistler, Türkiye dahil, Akdeniz destinasyonlarında tatil yapabilecek.

Almanya, aşı olan turistlere yurt dışı seyahat özgürlüğü getirdi. Şu ana kadar 4,5 milyon insanın her iki doz aşıyı da olduğu Almanya’da turistler, karantina veya PCR testi yükümlülüğü olmaksızın yurt dışına seyahat edebilecek.

Robert Koch Enstitüsü rapor sundu

Sözcü gazetesinden Ali Gülen’in haberine göre, aşılanmış kişilerin virüs bulaşma riskinin ikinci haftadan sonra artık daha düşük olduğunu belirleyen Robert Koch Enstitüsü, buna ilişkin raporu Sağlık Bakanlığı’na sunuldu. Cumartesi günü öğleden sonra da Eyalet Sağlık Bakanlıkları’na iletildi. Rapor, aşılanmış kişilerin “test- karantina konseptinden çıkarılabileceğini” öngörüyor.

Bu raporu ülkenin popüler gazetelerinden Bild am Sonntag'a değerlendiren Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşılanmış kişilere, “Ellerindeki aşı pasaportu ile Akdeniz ve ülke içi seyahat” sözü verdi.

Aşı pasaportunu gösterecekler

Spahn, “Her iki doz aşısını olmuş kişiler, gelecekte otomatikman negatif test sonucu almış kişiler sayılacak. Şimdi bu bilgileri eyaletler ile birlikte yürürlüğe koyacağız” dedi.

Aşılanmış kişiler, ellerindeki aşı pasaportunu göstererek, Almanya'ya, Almanya dışı ülkelere veya AB üyesi ülkelere gidip gelebilecek.

Aynı şekilde, oteller ve alışveriş merkezleri ve işletmeler ile diğer “test mecburiyeti arayan” alan ve etkinlikler de, aşı pasaportuna sahip olanlara serbest olacak.

Aşılanmayanlar ise, özellikle risk bölgelerine giderken ve gelirken test yaptıracak ve yine karantina yükümlülüğe devam edecek. Yani aşılanmış olan Almanlar, Türkiye'ye “testsiz ve karantinasız” gidebilecek.

Ama Türkler aşı pasaportu olmadığı için Almanya'ya gidemeyecek.

Aşı pasaportunda ne var?

Aşı pasaportunda, Almanya ve AB'de onaylanmış aşılar yer alacak.

Bunlar; Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson. Türkiye'de kullanılan Çin aşısı ise henüz bu pasaportta yer almıyor. Türkiye'nin, Çin aşısı ile bir aşı pasaportu hazırlayıp bunu AB'ye kabul ettirmesi ya da AB Aşı Pasaportu sürecine katılması gerekiyor.

Henüz AB’ye başvurmayan Çinli aşı üreticisinin AB’den kullanım onayı alması halinde de AB Aşı Pasaportu’na dahil olabileceğiz.

Aksi halde, Türklere başta vize sıkıntısı olmak üzere, test ve karantina mecburiyeti devam edecek.



Bu Haber 05.04.2021 - 08:43:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.