Alman seyahat devleri Türkiye için ne diyor?

Alman seyahat devleri Türkiye için ne diyor?

Almanya turizm pazarının devleri Resort Turizm Kongresinde pazarın durumunu anlattı.


Turizm Güncel - Antalya

Almanya turizm pazarının en büyük 4 tur operatörünün temsilcileri Resort Kongresinde katıldıkları panelde kendi perspektiflerinden Türkiye destinasyonunu değerlendirdi. AKTOB Başkan Yardımcısı Ece Tonbul moderatörlüğünde düzenlenen panele TUI Almanya CEO’su Stefan Baumert, FTI Ürün CEO’su Jan Mayer, Alltours Genel Müdür Yardımcısı Ronny de Clerq ve DER Touristik Orta Avrupa CEO’su Ingo Burmester katıldı.

Panel, Ece Tonbul’un Almanya kaynak pazarına ilişkin değerlendirmeleri başladı. Panele katılan tur operatörlerinin Almanya pazarının yüzde 60-70’ini kontrol ettiğini belirten Ece Tonbul bu ülkede en büyük payı İspanya’nın aldığını, onu İtalya ve Türkiye’nin takip ettiğini kaydetti. Tonbul ayrıca, Türkiye’nin Almanya turizm pazarındaki payının yüzde 8 olduğuna dikkat çekti. Tonbul’un Türkiye değerlendirmesi ile ilgili soruya katılımcılar sırayla şu yanıtları verdi:

Stefan Baumert: 16’ıncı Türkiye’ye destinasyonu açıyoruz

“Geçen yıl Türkiye’ye 1.5 milyon turist hedefimiz vardı ve bu hedefe ulaştık. Bu sene ise 2 milyon hedefimiz var. Türkiye rezervasyonlarında bu yıl yüzde 23 artış oldu. Çok zor bir sezondu tabi ama pazara yeniden lider olarak dönmek bizim için mutluluk verici.

Önümüzdeki yıl yaz aylarında Türkiye’de yüzde 25 büyüme planlıyoruz. Yeni bir kaynak pazarımız olarak Çek Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye charter uçuşlar başlatacağız ve bu Türkiye’ye 16’ıncı kaynak pazarımız olacak. “

Jan Mayer: Türkiye iyi bir dönüş yaptı

“Pandemiden sonra dünya değişti. Çok fazla kargaşa oldu. Türkiye’de deprem oldu. Türkiye’de ve her yerde enflasyon var. Sayılara baktığımızda bunu görebiliyoruz. 2023’e baktığımızda, FTI olarak pandemi sonrası 2023 yılına iyi bir başlangıç yaptık. Türkiye’de yaşanan depremle rezervasyonlar düştü. Ancak Türk turizmciler çok iyi çalıştı ve durumu telafi ettiler.

Enflasyon olmasına rağmen satışlar pandemi öncesi dönemi ile aynı seviyelerde gidiyor. Yolcu sayısına baktığımızda henüz pandemi öncesi seviyeye ulaşamadığımızı görüyoruz. Trendlere baktığımızda kışın büyük bir artış gördük. Rezervasyonlarda önceki yıllara göre Türkiye bütün belirsizliklere rağmen ilerlemede.

Kış sezonu için o kadar heyecanlanmamıza gerek yok. Antalya’nın bir potansiyeli var ve bunu nasıl artıracağımıza bakmalıyız. Burada kültür ön plana çıkarılabilir. Tur operatörleri misafirlere Almanya dışında bir seçen sunabilirler. Bunda da karşılıklı faydalarımız gerekir.”

Ronny de Clerq: Türkiye’de otel açmak istiyoruz

“2023 çok güzel bir yıldı. Biz ilk defa normal ticarete döndüğümüzü düşünmeye başladık. 2 milyon yolcu ile kapattık yılı. 150 bin uçuşumuz oldu ve tatilleri minimum 3 gecelikti. Önümüzdeki kış daha zor olacak. Çünkü Filistin meselesinden dolayı talep düşüşü olacak. Kanarya Adaları, Tunus, Mısır gibi büyük pazarlar ve o bölgede çatışma var.

2023’den memnunuz. Alltours olarak tur operatörü ve otel zinciriyiz. İspanya ve Yunanistan’da otellerimiz var ve tamamı bize ait bu otellerin. Önümüzdeki yıl otellerimizin sayısını artırmak ve otelcilikte Yunanistan’da yeni oteller açmak, Türkiye ve Mısır’a da girmek istiyoruz. İspanya’da iki otel daha aldık, başka oteller de almak istiyoruz.

2024 yaz sezonu duruma bağlı olarak değişecek. Umuyorum İsrail-Filistin savaşı çözülür. Eğer çözülürse organik sayılarımız artacak ve yüzde 4 civarı bir artış yaşanacaktır.

Antalya’daki pazar payımız yeterli değil. Bizim ana destinasyonumuz Mayorka. Türkiye çok güzel bir ülke ve hala yapılması gereken çok şey var. Dünyanın gözü Türkiye’nin üstünde. Türkiye’nin kışın neler sunduğunu yerli turistler bilmiyor olabilir ama yabancı turistler biliyor. Yabancı turistler buna ilgi duyacaktır.”

Ingo Burmester: Gelecek yıl Türkiye’ye bir milyon turist hedefliyoruz

"Türkiye bizin en favori ülkemiz. Geçen yıl çift haneli ziyaretçi artışı yakaladık. Kışın ise Antalya biraz zayıf. Ama şu anda en önemli kış rotası olmaya başladı. Çünkü geçen yılın kış dönemine kıyasla yüzde 80’in üzerinde artış var. DER Touristik olarak gelecek yıl Türkiye’ye bir milyon ziyaretçi getirmeyi hedefliyoruz.

Türkiye’de ciddi bir kış potansiyel olduğu konusunda ikna oldum. Daha iyi promosyonlar belirledik. Yeni varış yerleri belirledik. Aslında bir yandan tesislerin sunduğu imkanlar bunu yarattı. En iyi acentelerle çalışarak uzun süreli konaklamaları destekledik, güven sağlamış firmaları ekledik.  Bu da gecelemeyi artırdı."



Bu Haber 24.11.2023 - 15:57:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.