Ahmet Zeki Apalı, İRO seçimleri ile ilgili ne dedi?

Ahmet Zeki Apalı, İRO seçimleri ile ilgili ne dedi?
Üçüncü olağan genel kurulunu yapan İstanbul Rehberler Odası’nın yeni başkanı Sedat Bornovalı oldu. TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı, genel kurul sonucunun rehberler açısından sevindirici olduğunu belitti.

TurizmGüncel

III. olağan genel kurulunda oy kullanan 680 delegenin 340’ının oyununu alan Sedat Bornovalı, 3 yıllık bir aranın ardından yeniden İRO’nun başkanı seçildi. Adaylardan mevcut başkan Hakan Eğinlioğlu’nun listesi 200 oyda kalırken, Toplumcu Rehberler listesiyle seçime giren Hüseyin Özgür Özaltın’ın listesi 140 gibi kayda değer bir oy aldı.

''RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK YAPTILAR''

Genel kurul sonucunu TurizmGüncel’e değerlendiren TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı, Eğinlioğlu ve ekibinin TUREB’i olağanüstü genel kurula götürmek için birkaç kez girişimde bulunduğunu hatırlattı. Eğinlioğlu’nun TUREB’i devletin politikalarına angaje olmakla suçladığını kaydeden Apalı, ‘’Hakan Eğinlioğlu ve grubu agresif bir tutum içindeydi. Rehberlerle ilgili hazırladıkladıkları disiplin cezası dosyalarında sahte imza kullandıklarını bile tespit ettik. Disiplin ceza dosyası bize ulaşan rehberler, ‘buradaki imzalar bize ait değil’ diye itirazda bulundu. Konuyla ilgili olarak, resmi evrakta sahtecilikten suç duyurusunda bulunuldu’’ ifadelerini kullandı.

''BORNOVALI'YI İBRA ETMEDİLER AMA YASAL SÜREÇ DE BAŞLATMADILAR''

Hakan Eğinlioğlu ve ekibinin bir önceki genel kurulda dönemin başkanı Sedat Bornovalı’yı ve yönetimini ibra etmediğini hatırlatan Apalı, ‘’Bir yönetim ibra edilmezse, genel kurul sonrası o yönetim ile ilgili mahkeme süreci başlatılır. Ancak Eğinlioğlu ve yönetimi, Bornovalı ile ilgili yasal süreç başlatmadı. Çünkü ellerinde mahkemeye delil olarak sunabilecekleri bir şey yoktu.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 17.12.2018 - 10:29:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.