3 kez iptal edilen turizm tesisi projesi için yeniden ÇED süreci başladı

3 kez iptal edilen turizm tesisi projesi için yeniden ÇED süreci başladı

Muğla’da mahkeme tarafından 3 kez iptal edilen turizm tesisi projesi için yeniden ÇED süreci başlatıldı.


Muğla'nın Milas ilçesi Meşelik ve Boğaziçi Mahallesi mevkisinde yapılması planlanan ve mahkemenin üç kez iptal ettiği turizm tesisi projesi için yeniden çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Cumhuriyet’ten Erman Şentürk’ün haberine göre, 2 milyar 650 milyon liralık yatırımla, toplam 1 milyon 925 bin metrekarelik alanda yapılacak tesis için yapılan yeni ÇED başvurusunda planlanan oda ve kapasite düşürülerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir kez daha onay istendi.

Tuzla Sulak Alanı ve bölgenin su kaynakları yakınında bulunan, ekolojik dengeyi bozacağı gerekçesiyle meslek odalarının açtığı davalarda 2010 ve 2014’te Muğla İdare Mahkemesi, ardından da 2015’te Danıştay tarafından iptal edilmişti.

İptal edilen eski projede 180 odalık otelin kapasitesi 165’e, 200 konut 120’ye ve 300 villa ise 160’a düşürüldü. Ancak projedeki inşaat alanı artırılırken itirazlara konu olan ve tesis için verilen izinlerin iptaline yol açan iki adet golf sahası ise yine projede yer aldı. Vitapark adlı firmanın yapmak istediği turizm projesinin başvuru dosyasına yeni sosyal tesisler, hizmet birimleri ve ticari alanlar eklenmesi dikkat çekti.

İlk etabı 2004’te işletmeye alınan tesisin bulunduğu alan geçmişte sulak arazi, tarım arazisi olmasına karşın turizm amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla yapılaşmaya açılmış ve büyük tartışmalara yol açmıştı.



Bu Haber 06.02.2023 - 09:57:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.