ABD'li uzman TripAdvisor'da en yukarıda olmanın 5 taktiğini açıkladı

ABD'li uzman TripAdvisor'da en yukarıda olmanın 5 taktiğini açıkladı
ABD’li e – stratejist Cassie Vignieri TripAdvisor’da üst sıralara çıkmanın reçetesini kaleme aldı. Bu beş adımı takip edin ve TripAdvisor’da oteliniz en yukarılara çıksın.


TurizmGüncel
 
Cassie Vignieri’nin yazısını aynen sunuyoruz:

 
"Otelcilerin çoğu son yıllarda sürekli kendilerine şu soruyu soruyor: “TripAdvisor’da nasıl üst seviyelere çıkarım?” Cevap çok basit. Bu işin püf noktası yorumları yöneten kişi ya da ekibin elinde.
 
Elbette her şeyden önce TripAdvisor’da üst sıralara çıkmanın temel yolu misafirlere kaliteli hizmet sunmak ve olumlu yorumlar yazmalarını sağlamaktır. Miasifr beklentilerinin üzerine çıkmanız size sadece TripAdvisor’da değil tüm yorum kanallarında ayrıcalık kazandıracaktır. Ortalama bir insan bir seyahat yorum sitesine sadece iki koşulda yorum bırakır: Çok mutlu olduğunda ya da çok mutsuz olduğunda. Oteller için misafirlerini ilk kategoriye sokmak hayati önem taşır. Oteller her zaman misafirlerinden yorum bırakmalarını rica etmelidirler.
 
Şimdi sıralayacağımız taktikler size TripAdvisor’da başarılı olmak için kat etmeniz gereken yolun yarısını aşmanızda yardımcı olacak. Diğer yarısı ise bu mecrada oteliniz için yapılan yorumları doğru ve etkili bir şekilde yönetmekten geçiyor. TripAdvisor sıralamanızla aldığınız ve ‘cevaplandırdığınız’ yorum sayısı arasında kesin bir korelasyon vardır.
 
İşte TripAdvisor’da başarılı olmak için dikkat etmeniz gereken beş taktik:
 
1. YORUMLARIN GÜNCELLİĞİ
 
Sitenize düzenli bir şekilde yeni yorumların eklenmesi önemlidir. TripAdvisor sıralamalarda yorum tarihlerini ölçü alır. Eğer sitenize eklenmiş son yorum altı ay öncesine aitse geçen hafta yorum almış rakibiniz sizi geride bırakmış demektir.
 
2. YILDIZ SAYINIZ
 
Yüksek yıldızlı değerlendirmeler almanız sizi adeta mancınıkla fırlatılmış gibi üst sıralara taşır. Bu TripAdvisor için ulaşılabilecek en mükemmel etkidir.
 
3. ALDIĞINIZ YORUM SAYISI
 
Pozitif ya da negatif aldığınız yorum sayısı TripAdvisor’da ilgi uyandırır. Elbette ilk taktik hala geçerli. Eğer aldığınız 100 yorumdan 99’u kötüyse kendinize üst sıralarda rastlayamazsınız.
 
4. MÜDÜR CEVAPLARI
 
Her türlü marka bilinirliği çalışması için kötü yorumlara cevap vermek olmazsa olmaz bir stratejidir. Olumlu yorumları cevaplandırmayı da sakın ihmal etmeyin. Otelin TripAdvisor’daki aktifliği de bir sıralama faktörüdür. Aktif kalın. Mutluları da mutsuzları da mutlaka cevaplandırın.
 
5. SİZİ İNCİTEBİLECEK TAKTİKLERDEN KAÇININ
 
Sakın misafirlerinize yorumlar için bedava konaklama ya da oda yükseltme teklif ermeyin. Asla sahte yoruma başvurmayın. TripAdvisor’un bunları takip eden bir algoritma sistemi var. Son olarak negatif yorumlara asla negatif cevaplar vermeyin.
 
Tüm bu taktiklerle oteliniz TripAdvisor’daki varlığını geliştirmiş olacak. Ancak unutmayın asıl başarı kaliteli hizmettir." 
 
 
 


Bu Haber 06.03.2013 - 16:51:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ilhan 13.04.2013 - 08:34

    gaz vermekten öteye geçemezler.

  • İhsan Alboğa 07.03.2013 - 11:01

    Tek kelime ile Harika.

  • Metin 07.03.2013 - 10:11

    Herkesin artık bildiği bu tür bir haberi sanki Amerika yeni keşfedilmiş gibi sunmaktan vazgeçin lütfen. Sizde bu sektörde çağın gerisinden mi geliyorsunuz sanki sayın Turizm Guncel yetkilileri?

  • turizmci 07.03.2013 - 09:07

    sayenizde Cassie Vignieri i tanımış olduk. daha büyük resmini bulamadınız mı sitenize koymak için :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.