Eda Özsoy

Bentour'da ikinci Uğur Dönemi

Bentour denilince akla Kadir Uğur; nam-ı diğer sektörün ‘Kadir Abi’si gelir. Ancak şimdi Kadir Bey şirketin rotasını oğlu Deniz Uğur'a bırakmış durumda. Babasının gölgesinden çıktığını, görüşmeleri kendisinin yönettiğini söyleyen Deniz Uğur, bu yıl hesapları ekside kapatmayacaklarını ve doğru şeyler yaptıklarını söyledi.
 
Uğur ile Bentour Reisen'in 2017 öngörülerini, krizi, büyüme stratejilerini, Avrupa'dan Türkiye'nin nasıl göründüğünü ve hedeflerini konuştum…
 
Arkanızda hep babanız vardı ve şimdi sorumluluk sizde. Böyle büyük bir şirketi yönetmeye hazır mısınız? Ne yapmayı planlıyorsunuz?
 
Aslında uzun yıllardan beri çalışıyorum, birkaç senedir de iyi işler yaptık (Babası 69 yaşındaymış). Son zamanlarda ise ortada bir kriz var. Babasının gölgesinde her zaman gezebilir bir insan ama bir krizin içinde kendini gösterme fırsatın olabilir. O açıdan kriz olduğu için hiç üzülmüyorum. Kriz olması bana fırsat oldu ve babamın gölgesinden çıkabildim. Bu sene Bentour, hesapları ekside kapatmayacak. Demek ki bir şeyleri doğru yaptık.
 
Nasıl çalışmaya başladınız?
 
Yaklaşık 10 sene oldu çalışmaya başlayalı. Genel müdür yardımcısı olarak çalışmaya başladım. Babam tabii ki yardım ediyordu. Öncesinde de kendi turizm şirketim vardı. Sonradan babamın yanına geçtim. Eski şirketteki işimizi de buraya dahil ettik.
 
Daha çok İsviçre’deyim, bu sene her hafta Avrupa’yı geziyorum... Türkçeyi sonradan öğrendim. Ana dilim Almanca...
 
Biri iş yapmak için babanızı ararsa ne yaparsınız?
 
Bir yıldır bütün işler benim elimden geçiyordu. Turizm Bakanlığı görüşmelerini bugüne kadar babam yapıyordu. Geçenlerde Türkiye’de yoktu, o görüşmeleri de artık ben yapıyorum. Yani her şeyi ben yönetiyorum.
 
Peki, siz Bentour’a neler katacaksınız?
 
Avrupa’da satış ofisleri artmakta. Hollanda’da bir satış ofisi açtık, Almanya’daki sayımızı da artırdık, Avusturya’daki ofisimiz de güzel gidiyor. Seneye 5 ülke daha eklemeyi düşünüyoruz. Doğu Avrupa açılacak. Amedeus ile iş birliğimiz var. Bizim ürünlerimiz Polonya, Slovenya, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’a yayılacak.

''ÖNCEDEN SADECE TÜRKİYE VARDI...''  
 
Bu sene krizle nasıl mücadele ettiniz?
 
Fiyat üzerinden tedbirler aldık. Hudut olarak bütün ülkeleri açtık; İspanya, Dubai, Portekiz, Yunanistan, Meksika... Önceden sadece Türkiye vardı. Şimdi yüzde 30 ciromuz oralardan geliyor.
 
Peki durum yurt dışından nasıl görünüyor?
 
Yurt dışında çok olumlu bir görüş yok. Medya Türkiye ile ilgili çok detaylı haberlere yer vermiyor. Her şeyin olumsuz yanını gösteriyor ve abartıyorlar. Onlar da gazeteci olduğu için, Türkiye’de gazeteciler hapse atıldığından meslektaşlarına destek vermek istiyorlar.
 
Siz turizmci olmasaydınız Türkiye’ye gelir miydiniz?
 
Gelirdim. Yurt dışında Türkiye’yi sevenler de var ve onlar zaten geldiler. Örneğin Almanya’dan 2 milyon kişi geldi. Medya ne derse desin, bilenler yine gelmeye devam ediyor.
 
Peki Alman turistler seneye gelecek mi?
 
Bence, bu sene gelmeyenlerin yarısı geri dönecek ve seneye yüzde 15 artış olacak. Türkiye’ye gelmeyenlerin çoğu İspanya gibi ülkelere gitti ama orada mutlu olmadılar. Tekrar gelecekler Türkiye’ye.  2018 gibi düzelir diye düşünüyorum. 

''AİLELERİ TÜRKİYE'YE GERİ GETİRECEĞİZ''
 
Bentour’da 2017 yılında yenilikler olacak mı?
 
Yer hizmetlerinde yeni bir acenteyle çalışmaya başladık. Bundan sonra Emre ve Tevfik beyin yönetimindeki Novusima ile çalışacağız. MTS de güzel bir acente ama Novusima ile daha seçici çalışmalar yapabileceğiz. Daha özel turlar çıkaracağız. Seneye aileleri Türkiye’ye tekrar getirmek istiyoruz. Şu anda motto olarak ‘Aile 2017’yi belirlemiş durumdayız, ama değişebilir, daha iyisini bulacağız. Türkiye’ye 100 bin kişiyi getirmeyi planlıyoruz. Ailelere iyilik yaparsak ülkemize de iyi bir imaj kazandıracağız. Zaten Türkiye’yi bir aile ülkesi olarak biliyorlar.
 
 

Bu Makale 12.11.2016 - 17:16:04 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.