Zafer Havalimanını kurtarmak için harekete geçildi

Zafer Havalimanını kurtarmak için harekete geçildi

Yolcu garantisi verilerek “yap-işlet-devret” modeliyle yapılan ancak zarar eden Kütahya Zafer Havalimanı’nı kurtarmak için harekete geçildi.


50 milyon euro yatırımla yapılan ancak zarar eden Kütahya Zafer Havalimanını kurtarmak için Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne ait olan Hasan Polatkan Havaalanının kapatılması kararı verildi.

Yıllık 1,3 milyon yolcu garantisi verilen Zafer Havalimanına 11 bin 132 yolcu geldi. 2012 yılında tamamlanıp hizmete giren Zafer Havaalanında gelmeyen yolcular için devlet, işletmeci şirkete 2012-2021 arasında 52 milyon 829 bin euro garanti ödemesi yaptı. Her gün zarar eden havalimanını kurtarmak Hasan Polatkan Havaalanının kapatılması kararı alındı.

Cumhuriyet’te yer alan haberde daha önce İstanbul Havalimanı için Atatürk Havalimanının kapatılmasına dikkat çekildi.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, bu karara tepki gösterdi. Küpeli şu bilgileri paylaştı:

“Tüm hava trafiğinin Zafer Havalimanı’na yönlendirilmesi yanlış bir karar. Hasan Polatkan Havalimanı uluslararası uçuşlara açık ve özellikle son yıllarda Avrupa ülkelerine yaz-kış yapılan düzenli seferlerle ciddi yolcu potansiyeline ulaştı. Resmi istatistiklere göre 2021 yılı sonunda iç ve dış hat yolcu sayısı pandemiye rağmen 98 bin 987 kişi oldu. Bu karar, Eskişehir sanayisine ve ekonomisine çok büyük bir darbe vurmaktan başka bir şey değildir. Eskişehir’in 2021 yılında üç milyar dolara ulaşan sanayi ihracatını, çoğunluğu OSB’mizde bulunan yabancı sermayeli firmalarımızın işlerini ve yabancı çalışanlarımızın yurtdışı ulaşımlarını da zorlaştıracaktır. Yıllık 1 milyar dolarlık ihracat yapacak yeni yabancı sermayeli büyük sanayi yatırımını da negatif etkileyecektir.”  



Bu Haber 25.03.2022 - 08:55:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.