Yunan otelciler personel açığını yabancı işçi ile kapatmak istiyor

Yunan otelciler personel açığını yabancı işçi ile kapatmak istiyor

Yunanistanlı otelciler, personel sıkıntısı aşmak için yabancı işçi çalıştırmak istiyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Turizmde personel sıkıntısı hemen tüm ülkelerde olduğu gibi Yunanistanlı turizmcilerin de gündeminde. Bu nedenle Yunan otelciler, tesislerdeki personel açığını kapatmak için üçüncü ülkelerden işçi çalıştırmak istiyor.

Yunanistan turizm ve yeme-içme sektöründe geçen yıl 53 bin olan personel açığının bu yıl 60 bine çıktığı, 2023 yılında ise 100 bine ulaşmasının beklendiği ifade edildi.

İki otel birliğinden hükümete mektup

Pandemi ile birlikte sektörü terk eden turizm çalışanlarını geri kazanamayan Yunanistanlı turizmcilerin hükümete bir mektup yazarak yabancı işçi çalıştırma talebinde bulunduğu bildirildi. Yunanistan Otelciler Federasyonu ve Yunanistan Oteller Odası tarafından hükümete gönderilen mektupta, yasal mevzuatın üçüncü ülkelerden mevsimlik işçi çalıştırmaya uygun hale getirilmesi istendi.

Otellerin ülke içinde personel bulmak için yoğun çaba sarf ettiği ancak istenen sonuca ulaşamadığı kaydedilen mektupta, Avrupa'nın başka ülkelerinin de işçi açığını kapatmak için benzer yol izlediği hatırlatıldı.

Otelciler, 4251/2014 sayılının kanunun 11. maddesinin mevsimlik yabancı işçi çalıştırılmasına izin verecek şekilde değiştirilmesini talep ediyor.



Bu Haber 16.12.2022 - 08:32:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Türk Isci

    Vatandas 16.12.2022 - 01:06

    Yunanistan adalarina deli gibi Turk isci transferi olur

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.